Screen Media permitterer alle

Den norske surfemaskin-leverandøren Screen Media har permitert hele staben og gjør nå siste forsøk på å redde selskapet.

Den norske surfemaskin-leverandøren Screen Media har permitert hele staben og gjør nå siste forsøk på å redde selskapet.

Screen Media og deres enkle, trådløse surfemaskin har levd flere år på kanten av stupet. Nå sklir selskapet atter en gang mot avvikling/konkurs og det ser mørkere ut enn noen gang.

Selskapet har en lang rekke ganger nesten fått landet store kontrakter, men både lovende forhandlinger i Jordan, Taiwan, Tyskland, England og i det siste USA har rent ut i sanden.

Etter at selskapet fikk reddet seg fra konkurs i januar i 2002, har man arbeidet med å skaffe kontrakter og dermed midler for å få satt igang produksjonen.

- Det koster mellom fem millioner og seks millioner kroner å sette i gang produksjonen. I gode tider kunne man gjort dette på spekulasjon, men nå er det vanskelig å skaffe pengene før man har sikret seg kontrakter på forhånd, fortalte Screen Media-sjef Harald Grytten 26. mars til digi.no.

I mai så kampen ut til å gitt resultater - en amerikansk avis skrev at selskapet hadde fått en kontrakt med skolene i en kommune i Arkansas i USA. Alle elever og lærere skulle som ledd i et test-prosjekt få en maskin hver.

    Les også:

Men nå har selskapet permitert hele staben mens, skriver Dagens Næringsliv. Staben har gjennom det siste året blitt redusert til 10 ansatte.

Administrerende direktør Harald Grytten er for tiden i USA for i et siste forsøk på å forhandle ferdig en håndfull mulige kontrakter, bekrefter Eivind Bugge, finansdirektør i Screen Media overfor digi.no.

- Skoleprosjektet i Arkansas er et av prosjektene som kan redde oss, bekrefter Bugge på spørsmål fra digi.no.

Selskapet har gitt seg selv to-tre måneder på å skaffe et gjennombrudd før man melder oppbud.

Til toppen