Screen Media slått konkurs

Surfemaskin-selskapet Screen Media er etter mange forsøk og omlegginger nå konkurs.

Surfemaskin-selskapet Screen Media er etter mange forsøk og omlegginger nå konkurs.

Screen Media ble i går slått konkurs etter at Harald Grytten og de største eierne gav opp de siste forsøkene på å selge selskapet eller skaffe mer penger, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed legges trolig Norges eneste datamaskin-produsent ned. Screen Media hadde utviklet og forsøkte å få en trådløs, enkel surfemaskin i salg, men lykkes ikke. En rekke andre selskaper, blant annet Sony, har lansert tilsvarende prosjekter uten større suksess.

Dermed settes det punktum for en av de mest langstrakte nedleggelsene i norsk IT-bransje. Screen Media har slitt i flere år og har flere ganger klart å redde seg i siste liten. Men siden sommeren har selskapet bare hatt seks ansatte. (Se tidligere saker i boksen på høyre side)

Selskapets historie er preget av stadige påstander om store kontrakter som i ettertid ikke har vist seg å videreutvikle seg til faktiske leveranser. Flere av disse kontraktene ble inngått gjennom finansakrobaten Thomas Øye.

Bobestyrer Thomas Piro forteller at foreløpig ser det ut som selskapet har en gjeld på rundt 10 millioner kroner, hovedsakelig til sine eiere.

Til toppen