Screen Media varsler ny storkontrakt

Det sterke fallet i IT-markedet reduserer komponentprisene og åpner muligheter for oss, forteller Screen Media og varsler amerikansk storkontrakt.

- Det sterke fallet i IT-markedet har Screen Media nye muligheter. En lavere etterspørsel fra PC-produsentene har ført til økt prispress på komponentene vi trenger, forteller Screen Media-sjef Carl Henrik Janson til digi.no.

Selskapet er i disse dager klar med en ny maskin som har dramatisk høyere ytelse, men Screen Media forteller at produksjonsprisen nesten er halvert. Med en kost på 400-500 dollar begynner maskinen å bli billig nok for et bredere marked, mener markedssjef Nicolai Dirdal og Janson (bildet over).


Denne maskinen kan blant annet vise TV-sendinger. Dette åpner et helt nytt marked for Screen Media, selv om maskinen og mottakerboksen kanskje vil koste 6-7.000 kroner. Kabelselskapene tar seg betalt og har faste kunder som de i dag sponser mottakerboksene til uansett. Kabelselskapene er derfor bedre kunder enn mange Internett og kanskje også teleselskaper.

- Vi har en rekke konkurrenter, men vi begynte svært tidlig og er nå klar med en billig og avansert andregenerasjons-maskin, oppsummerer Janson.

Denne maskinen arbeider han åpenbart tungt med å markedsføre. Han røper følgende fra markedssiden.

- Taiwanske Rebar har fått TV-mulighetene de ba om og denne kontrakten ruller fremover som planlagt.


- Screen Media har mottatt en ordre på 150.000 maskiner fra Midtøsten-selskapet Mabco. Det har vært mye oppstyr om denne ordren, blant annet fordi finansakrobat Thomas Øye hadde formidlet kontakten.

Men Janson forteller at alt går fremover som planlagt og at Mabco var på besøk for senest en uke siden. Han påpeker at Mabco er Nokias monopol-distributør i fem Midtøsten-land og forteller at Screen Media er i ferd med å skaffe seg banksikringer for avtalen. Mabco skal ha videresolgt deler av bestillingen på 150.000 Freepads og indikerer at de vil øke bestillingen for neste år.

- Janson røper at Screen Media regner med å undertegne en like stor kontrakt i USA innen to uker. Arbeidet går fremover - til tross for terrorangrepet. Etter hva digi.no forstår dreier det seg om en stort kabelselskap, men Janson vil ikke si noe om bransje. Rammeavtalene ble signert i sommer, samtidig med avtalen med Mabco.

- Screen Media og British Telecom har igjen samtaler etter at forrige runde ble avlyst.

Til toppen