Scribona samler aktiviteter i Sverige

Dårligere inntjening på distribuasjon av dataprodukter, gjør at Scribona igjen må foreta omstruktureringer.

Dårligere inntjening på distribuasjon av dataprodukter, gjør at Scribona igjen må foreta omstruktureringer.

Fjoråret var et år med mye hardt arbeid og vanskelige beslutninger med store konsekvenser for de ansatte i distributørselskapet Scribona. Selskapet igangsatte et omfattende forbedringsprogram, som så smått begynte å vise resulater i fjerde kvartal.

Lavere enhetspriser og dårligere marginer har redusert selskapets inntekter. I tillegg har Scribona avviklet virksomheten Scribona Toshiba Digital Media som håndterte Toshibas PC salg i Norden.

Nå står nye endringer for tur. Fra 1. september samler Scribona all salg av IT-produkter i ett forretningsområde som skal styres fra Sverige. Det nye forretningsområdet vil levere produkter og løsninger innen alt fra server-og lagringsløsninger til digitale forbrukerprodukter.

Scribona blir delt inn i to forretningsområder: Scribona og Carl Lamm. Sistnevnte er et dokumenthåndteringsselskap med 25 heleide og 17 parntere i Skandinavia.

- Den norske virksomheten blir ikke påvirket av organisasjonsendringen, sier salggsjef Svenn Yngvar Klemsdal i Scribona til digi.no.

Scribonas IT distribusjonsvirksomhet og Scribona Solutions blir slått sammen til ett forretningsområde. Scribona får en ansvarlig leder per land som inngår i den nordiske ledergruppen.

- Gjennom en samlet organisasjon kan vi øke vår kundefokus og med større kraft ta posisjon innen nye vekstområder, sier konsernsjef i Scribona, Tom Ekevall Larsen i en pressemelding.

Scribona vil rette seg tydeligere inn mot små og mellomstore selskap.

Sammenslåingen antas å kunne gi synergier og besparelser på 25 millioner svenske kroner i året.

Til toppen