RESULTATERFINANS

Scribona samler aktiviteter i Sverige

Dårligere inntjening på distribuasjon av dataprodukter, gjør at Scribona igjen må foreta omstruktureringer.

26. aug. 2004 - 12:50

Fjoråret var et år med mye hardt arbeid og vanskelige beslutninger med store konsekvenser for de ansatte i distributørselskapet Scribona. Selskapet igangsatte et omfattende forbedringsprogram, som så smått begynte å vise resulater i fjerde kvartal.

Lavere enhetspriser og dårligere marginer har redusert selskapets inntekter. I tillegg har Scribona avviklet virksomheten Scribona Toshiba Digital Media som håndterte Toshibas PC salg i Norden.

Nå står nye endringer for tur. Fra 1. september samler Scribona all salg av IT-produkter i ett forretningsområde som skal styres fra Sverige. Det nye forretningsområdet vil levere produkter og løsninger innen alt fra server-og lagringsløsninger til digitale forbrukerprodukter.

Scribona blir delt inn i to forretningsområder: Scribona og Carl Lamm. Sistnevnte er et dokumenthåndteringsselskap med 25 heleide og 17 parntere i Skandinavia.

- Den norske virksomheten blir ikke påvirket av organisasjonsendringen, sier salggsjef Svenn Yngvar Klemsdal i Scribona til digi.no.

Scribonas IT distribusjonsvirksomhet og Scribona Solutions blir slått sammen til ett forretningsområde. Scribona får en ansvarlig leder per land som inngår i den nordiske ledergruppen.

- Gjennom en samlet organisasjon kan vi øke vår kundefokus og med større kraft ta posisjon innen nye vekstområder, sier konsernsjef i Scribona, Tom Ekevall Larsen i en pressemelding.

Scribona vil rette seg tydeligere inn mot små og mellomstore selskap.

Sammenslåingen antas å kunne gi synergier og besparelser på 25 millioner svenske kroner i året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra