BEDRIFTSTEKNOLOGI

SDRAM svært følsom for tidsavvik

SDRAM er den vanligste minnetypen i dagens nye PC-er. Men de færreste er klar over at denne minnetypen er mye mer avhengig av nøyaktig timing i resten av PC-systemet enn blant annet EDO-RAM. Tidsfeil i SDRAM kan føre til at systemet krasjer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mai 1998 - 17:05

- Teknologien i SDRAM (Synchronous Dynamic Random Access Memory) er svært kompleks, sier John Holland, Kingston Technologys visepresident for salg og markedsføring i Europa, til digi.no.

John Holland. <i>Foto:  Harald Brombach</i>
John Holland. Foto:  Harald Brombach

- Dette medfører at selv små ujevnheter i grensesnittene mellom minnemodul og hovedkort, eller i timingen av signalene til og fra minnebrikken, kan få alvorlige følger for brukeren av maskinen, gjennom at prosessoren vil motta feil informasjon fra minnet. Dette vil kunne føre til at maskinen krasjer. Dette gjelder ikke minst de nye 100 MHz-modulene.

Hva kan så gjøres med dette? Holland forteller at Kingston tester og tilpasser minne til over 40 OEM-kunder, inkludert de fleste store PC-produsentene. Et slikt spesialtilpasset minne koster en del mer en standard minnebrikker, men for mange er det å ha et stabilt system mye viktigere enn beløpet man kan spare på å kjøpe billigere minne. Spesielt gjelder dette selvsagt i servere og arbeidsstasjoner.

Kingston produserer naturlig nok også standard minnebrikker, og i de fleste tilfeller går det bra å bruke disse også. Men det kan bli mer risikabelt etter hvert som minneteknologien blir mer komplisert og krevende. Dette kan gjøre hjemmebygging av PC-er til en vanskeligere oppgave enn de fleste setter pris på.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.