BEDRIFTSTEKNOLOGI

SDSL klar for forbrukerne

DataGuard og Catch Communications skal sammen levere fast Internett-aksess via SDSL til de mest avanserte privatkundene i markedet.

Frode Eriksen
23. mars 2001 - 11:14

I første omgang slippes 200 testkunder inn i Catch Communications landsdekkende SDSL-nett som åpner for hastigheter for opptil 2 Mbps.

Selskapet vil i løpet av 2-3 uker kunne levere denne tjenesten til innbyggere i de største byene og tettstedene i Norge til priser opptil 1.600 kroner per måned.

SDSL er en del av teknologifamilien DSL, men yter mer enn for eksempel ADSL. "S" står for symmetrisk, det vil si at bitraten er den samme til og fra kunden. SDSL "full duplex" (full bi-direksjonal overføringshastighet samtidig) og er i så måte bedre egnet for å kunne takle flere operasjoner, håndtere mer trafikk, på et mer stabilt og jevnt høyere hastighetsnivå.

Catch Communications ble startet av Kjell Ivar Hansen og Trond Larsen som begge har bakgrunn fra Telenor-selskapet 4tel. Målet er å gjøre nytte av at Telenor ikke lenger tviholder på aksessnettet, også kalt den siste meteren av telenett eller kobbernettet. Tjenestene som selges baserer seg på dette nettet, der ekstrautstyr skal sørge for høyere hastigheter.

Selskapet har valgt Enitel som strategisk samarbeidspartner for leveranse av det landsdekkende nettet for tele- og datakommunikasjon. Målet er å ha 5.000 bedrifter på kundelisten i løpet av året.

Note, lagt til 23.03.01, 14:45: SDSL.no er en tjeneste og et varemerke eid av DataGuard.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.