FORBRUKERTEKNOLOGI

Se de nye fantasifulle USB-pinnene

En kombinert USB-pinne og kortleser er bare én av flere nye ideer fra Kingston.

16. mars 2007 - 09:39

Prisen på flashminne har stupt i over et år, og har ennå ikke nådd bunnen. Utslagene dette gir i markedet for USB-pinner, får selv garvede observatører av teknologibransjen til å undres. I dag er prisen per gigabyte i de rimeligste USB-pinnene – det vil si uten kryptering, spill, programvare eller andre former for avansert funksjonalitet – nede i rundt hundre kroner.

For Kingston og andre leverandører av USB-pinner og andre minneprodukter er dette en stor utfordring, som de prøver å løse på kreativt vis.

Et interessant produkt som ble lansert på den pågående datamessen Cebit i Hannover i går, er DataTraveler Reader, en USB-pinne med innebygget leser for minnekort av typen SD og MMC, til sammen ni ulike formater.

– Har du et SD- eller et MMC-kort i leseren, og kopler DataTraveler Reader til en PC eller en Mac, vil enheten vise seg som to atskilte lagringsmedier eller «disker»: Den ene er USB-minnet, den andre minnekortet, forteller Jan Terje Kleiven i Kingston Norge til digi.no.

Enheten kommer med USB-minne i 1 GB, 2 GB eller 4 GB, og krever Windows fra 2000 eller nyere, eller Mac OS X. Kortleseren tar formatene SD, SDHC, miniSD, microSD, MMC, MMCplus, RS-MMC, MMCmobile og MMCmicro.

De norske prisene er ikke klare ennå. Kingston oppgir amerikanske priser: 20 dollar for 1 GB-utgaven, 34 dollar for 2 GB-versjonen.

Kleiven mener enheten vil appellere til alle som har behov for å flytte bilder, lyd og video mellom kameraer, mobiltelefoner, MP3-spillere og PC-er.

Et annet eksempel på moderne USB-pinne er Kingston DataTraveler MiniFun. Dette er en fargerik enhet med en spesiell utforming som skal appellerer til unge. Den leveres ferdig lastet med spill. Utformingen er laget med tanke på at enhetene kan stables eller danne lange kjeder, etter Lego-prinsippet.

Kingston supplerer MiniFun med en Mini-modell: Størrelsen er svært redusert i forhold til standardpinnene i omløp i dag.

En applikasjon kalt Migo gjør det mulig å overføre alle ens personlige PC-innstilliger, samt dokumenter, e-post, bokmerker for Internett og så videre, til en USB-pinne.

Kingston har tatt konsekvensen av dette, og tilbyr USB-pinner med Migo, beregnet både på forbrukere og på profesjonelle brukere med større krav til sikkerhet og sentral styring av hva ansatte har anledning til å ta med seg.

Prinsippet er at har du en USB-pinne med Migo, kan du kople den til en hvilken som helst PC, også på en internettkafé, og få din vanlige brukerflate. Når arbeidet er avsluttet, og du fjerner USB-pinnen, er også alle spor av det du har gjort, sikkert slettet fra PC-en.

Windows Vista har en ordning kalt ReadyBoost, der ledig kapasitet på USB-minne kan brukes som virtuelt minne når USB-minnet er raskere enn harddisken. Enkelte USB-pinner fra Kingston er spesielt tilrettelagt for dette, og er merket «ReadyFlash».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.