FORBRUKERTEKNOLOGI

Se den nye USB-pluggen

Endelig vendbar og med solide 10 Gbps.

Nå blir det slutt på fomling når du skal plugge inn USB-kabelen.
Nå blir det slutt på fomling når du skal plugge inn USB-kabelen. Bilde: Foxxcon via Golem.de
3. apr. 2014 - 09:11

USB-pluggen (universal serial bus) er verdens mest utbredte grensesnitt for tilkobling av alt tenkelig tilleggsutstyr innen forbrukerelektronikk.

Fordelen med en standard kabel er så åpenbar at det skal vi la ligge, men faktum er at allestedsnærværende USB ikke er lytefri.

Skavanken vi sikter til er selvsagt at du må passe på hvilken vei kontakten plugges i utstyret, noe som virker gammeldags og unødvendig. Særlig når Apple for lengst har løst problemet med sin proprietære lightning-tilkobling.

Den nye vendbare USB type C-pluggen fremstår som like smart og reversibel eller vendbar som sistnevnte.

De endelige spesifikasjonene blir ikke spikret før til sommeren, men taiwanske Foxconn har nå utgitt noen detaljer og bilder av hva du vil kunne forvente.

Den nye pluggen vil med støtte for USB 3.1 tilby en overføringskapasitet på opptil 10 gigabit i sekundet. Utseendet er til forveksling likt nevnte lightning og det er størrelsen også.

Pluggen og den tilhørende porten er ment å erstatte både dagens standard USB og den krympede varianten, mye brukt som ladekabel til mobiltelefoner.

Verdens største elektronikkprodusent, taiwanske Foxconn, gjør det klart at det endelige designet kan bli endret før den nye USB-kabelen etter planen skal være klar for markedet senere i 2014. Spesifikasjonene skal være spikret innen juli, ifølge USB 3.0 Promoter Group. <i>Bilde: Foxxcon via Golem.de</i>
Verdens største elektronikkprodusent, taiwanske Foxconn, gjør det klart at det endelige designet kan bli endret før den nye USB-kabelen etter planen skal være klar for markedet senere i 2014. Spesifikasjonene skal være spikret innen juli, ifølge USB 3.0 Promoter Group. Bilde: Foxxcon via Golem.de

(Via The Verge og Golem.de)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.