Se det grå og sårbare på bedriftens PC-er

Centennial har utvidet sitt verktøy for IT-inventar med en oversikt over alt som er grått og sårbart.

Se det grå og sårbare på bedriftens PC-er

Centennial har utvidet sitt verktøy for IT-inventar med en oversikt over alt som er grått og sårbart.

Det britiske programvarehuset Centennial Software har lansert tilleggspakken Security Advisor til sitt verktøy for IT-inventar Discovery 2006.

Discovery-verktøyet skal gi en kontinuerlig oppdatert oversikt over all maskin- og programvare i lokalnettet, og har mange typer rapporter for å oppnå innsikt i hvordan de brukes. Et eksempel er en rapport som er skreddersydd med tanke på regler gitt av BSA (Business Software Alliance) slik at det skal være lettere å sjekke at man verken bryter lisenser eller har overflødige lisenser. Et annet eksempel er rapporter som sammenfatter alt man har av programvare fra gitte leverandører.

Den nye Security Advisor rapporterer om programmer eller filer som er installert uten at IT-avdelingen vet om det: Peer-to-peer-applikasjoner, spill, grafikk, hackerverktøy med mer. Den forteller også om programvare som ikke er patchet. Dette sammenliknes med en database over kjente trusler. Til sammen mener Centennial at dette skal gi IT-avdelingen bedre oversikt over alt det grå og sårbare som måtte finnes i organisasjonen. Oversikten gis blant annet i form av fargekodede kart: Det skal gjøre det enklere å finne de områdene der det brenner mest, og prioritere dem.

Her er to eksempler på rapporter fra Security Advisor:

I Norge er det Bedriftssystemer og On Solution som fører Centennial-produkter.

Centennial skal være i ferd med å etablere et eget nordisk kontor, men det er ennå ikke klart hvilket land de har valgt å lokalisere det i.

Til toppen