Se fotballmål i reprise - mens du er på kampen

Noe alle fotballsupportere har opplevd, er å ha blunket i feil øyeblikk mens man står på tribunen og favorittlaget scorer seiersmålet. Da hadde det vært fint å kunne sitte i godstolen i stedet og se reprise på reprise. Nå har det kommet en løsning slik at de ivrigste supporterne kan få i både pose og sekk.

Riktignok er endel fotballarenaer utstyrt med storskjerm, men dette hører tross alt til sjeldenhetene foreløpig. Og de er jo nesten alltid plassert rett over der du står, slik at du ikke har noe glede av dem uansett. Likevel, stemningen på arenaen er en helt annen enn i stua, så du går på kampen - ingen tvil om det.

Tenk deg den samme situasjonen, bare at du har med deg din MMS-telefon (Multimedia Messaging Service) med støtte for bevegelige bilder, og at et opptak, gjerne i slow-motion, sendes til telefonen din straks etter at målet kom. Det hadde vært noe helt annet.

Ikke i Norge ennå, riktignok, men den italienske mobilleverandøren Telecom Italia Mobile(TIM) tilbyr nå italienske fotballfans slike MMS-tjenester, foreløpig for lagene Inter, Lazio, Roma og Torino. Dette skriver Ny Teknik, som også forteller at svenske TV4 sammen med mobilportalen Halebop, Tidningernas Telegrambyrå og Pressens Bild testet dette for et begrenset publikum under fotball-VM i sommer.

TIM tilbyr tre forskjellige tjenester for hvert av de fire nevnte lagene. Brukerne kan velge mellom en MMS med stillbilder av mål rett etter at de er blitt laget, en videosnutt med målet i slow-motion eller et komplett kampreferat med bilder og tekst, som sendes ut rett etter kampslutt. Flere tjenester er ifølge Ny Teknik på vei.

Til toppen