Se gratis OL-TV på PC-en

Se gratis OL-TV på PC-en

Ikke alle OL-øvelsene sendes på NRK. Da kan det være greit å få gratis tilgang på noen flere kanaler.

Selv om NRK sender masse fra Vinter-OL i Torino, er det likevel begrenset hva man får plass til på to kanaler. Antallet øvelser er som kjent svært stort, og NRK velger nok de øvelsene flertallet av den norske befolkningen har mest interesse for.

For sportsinteresserte med ikke er enige med NRK i hvilke øvelser som er mest interessante, finnes det riktignok alternativer. De med kabel-tv eller egen satellittantenne kan ofte få inn kanaler som Sport N og EuroSport, men for mange er dette enten ikke mulig eller for dyrt.

Har du derimot en vanlig ADSL-linje eller bedre, kan du nå velge mellom minimum seks forskjellige kanaler som sender OL-øvelser direkte, uten at det koster noe som helst. Dette er også et godt tilbud for de som bor i land hvor Vinter-OL får liten oppmerksomhet på TV.

    Les også:

Det nederlandske medieselskapet NOS som tilbyr nemlig seks parallelle TV-kanaler streamet ut på nettet, hvor alle sender fra OL i Torino. I skrivende stund vises det bare to forskjellige curlingkamper og kombinert skihopp, men det er ennå ganske tidlig på morgenen. Ifølge sendeskjemaet oppgitt på siden, skal det snart vises langrenn, snowboard-kvalifisering.

Det virker som om at kanalene sendes uten kommentarer, slik at også de som ikke kan nederlandsk kan ha glede av å ha på lyden.

Sendingene har en oppløsning på 320 x 240 piksler. De krever en båndbredde på omtrent 300 kbit/s.

I utgangspunktet kreves det at brukeren benytter Internet Explorer og Windows Media Player, men vi greide da ganske enkelt å få det til også med Firefox og Winamp. Vi testet også med Opera (9 beta 2), men det skulle vise seg å være langt vanskeligere. Men mulighetene er nok til stede, hvis man er villige til å arbeide litt for det. Vi har ikke forsøkt med andre operativsystemer enn Windows XP.

Du finner de seks NOS-kanalene på denne siden. Ingenting tyder på at dette sendes uten tillatelse.

Til toppen