BEDRIFTSTEKNOLOGI

Se hva Kinect kan gjøre nå

3D-modellering og fingerstyring.

Kjøp av solbriller fra en nettbutikk med noen fingerbevegelser i lufta er blant mulighetene som kommer med Kinect nå.
Kjøp av solbriller fra en nettbutikk med noen fingerbevegelser i lufta er blant mulighetene som kommer med Kinect nå. Bilde: Microsoft Research

«Kinect for Windows SDK» versjon 1.7 kommer i løpet av dagen, melder Microsoft. Dette skal være den største oppdateringen av utviklerverktøyene siden første utgave så dagens lys for litt over et år siden.

Pakken som gjør det mulig å skape applikasjoner som utnytter pc-utgaven av Microsofts bevegelsessensor får særlig to interessante nyheter.

Det blir mulig å registrere hånd- og fingerbevegelser. Dette inkluderer å trykke på knapper i løse lufta eller å gripe tak i virtuelle objekter for å manipulere dem på en skjerm.

Hvor nøyaktig kontroll dette gir i praksis gjenstår å se, men slik det beskrives minner dette oss om hvordan skuespiller Tom Cruise håndterte (bokstavelig talt) et skjermgrensesnitt i science fiction-filmen «Minority Report» fra 2002.

Håndbevegelsene som Kinect til Windows kan lese av blir standardisert gjennom et programmeringsgrensesnitt kalt Interactions.

3D-modeller i sanntid

Videre lanserer Microsoft noe de har døpt Kinect Fusion. Dette er en teknologi som leser av dybdeopplysninger for deretter å bygge opp svært detaljerte 3D-modeller av objekter i sanntid.

Dette gjøres ved å flytte Kinect-enheten rundt i rommet, eller motsatt ved å bevege objekter foran linsene på et stillestående sensorkamera.

3D-objekter registreres i sanntid ved å bevege Kinect-sensoren rundt et objekt eller vice versa.
3D-objekter registreres i sanntid ved å bevege Kinect-sensoren rundt et objekt eller vice versa. Bilde: Microsoft Research

Microsoft forestiller seg en mengde av bruksområder, inkludert 3D-utskrift av objekter, industridesign, kroppsskanning, utvidet virkelighet og spill.

Selskapets forskningsavdeling i Cambridge i Storbritannia viser her hvordan de tenker seg at dette kan anvendes innen hjernekirurgi i en videosnutt publisert av IEEE Spectrum:

Microsoft begynte nylig å dele kildekode med eksempler på bruk av Kinect-sensoren under Windows. Eksempelkode i C#, C++ og Visual Basic er utgitt med en åpen lisens på nettstedet Codeplex.

I løpet av mandagen blir SDK versjon 1.7 fritt tilgjengelig for nedlasting fra denne nettsiden.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.