Se hvem som sendte meldingen

Nytt program viser hvem som sendte SMS-melding selv om man ikke har personen i kontaktlisten.

Se hvem som sendte meldingen

Nytt program viser hvem som sendte SMS-melding selv om man ikke har personen i kontaktlisten.

Mobile Nordic er et norsk selskap som spesialiserer seg på løsninger for mobilmarkedet.

I 2006 lanserte de en tjeneste som automatisk sjekket hvem som ringer, i sanntid.

Nå oppgraderer de tjenesten med ny funksjonalitet, og denne gangen er det SMS-meldingene som er i fokus.

- SMS er den største suksessen på mobilen noensinne, sier Inge André Sandvik, administrerende direktør i Mobile Nordic til digi.no.

Løsningen kommer som et lokalt installert program som gjør et automatisk oppslag av hvem som sendte meldingen, og så vises både meldingen og avsenderen på forsiden av mobilskjermen. Dermed slipper man å trykke for å åpne meldingen før man får vite hvem det er fra og hva det gjelder.

Førstnevnte er en funksjon som har blitt populær blant travle mennesker som får mange telefoner fra ukjente numre, og Mobile Nordic tror behovet også er stort på SMS-meldinger. Sistnevnte er en funksjon som iPhone-brukere har vent seg til, men som nå også blir tilgjengelig på andre mobiler gjennom Mobile Nordics løsning.

SMS er en gammel tjeneste som ble lansert helt tilbake i 1993. Siden den gang har det skjedd lite nytt, ifølge Mobile Nordic.

– Det er et paradoks at det til nå nesten ikke er blitt utviklet en eneste verdiøkende tjeneste som har gjort brukeropplevelsen ved SMS mer nyttig. Det er nettopp dette vi nå har gjort noe med, sier Sandvik.

Han trekker frem at det ble sendt hele 5,2 milliarder tekstmeldinger i Norge i fjor, og at det ligger godt an til ny rekord i år. Etter at første halvår var unnagjort, var det sendt hele 3,09 milliarder SMS-meldinger.

Foreløpig er systemet kun tilgjengelig for mobiltelefoner som kjører Nokias Symbian S60-operativsystem. En komplett liste over hvilke mobiler det inkluderer ligger på S60.com.

Sandvik forteller at selskapet går med overskudd, og at de på tross av bare 15 ansatte er representert med hele 7 nasjonaliteter. Fremtidsplanene er store, og ambisjonene er klare.

- Visjonen er en global interaktiv telefonkatalog, sier Sandvik, og henviser til at telefonkatalogen i praksis var det første teknologiske sosiale nettverket.

    Les også:

Til toppen