THE GATHERING

Følg The Gathering i Vikingskipet

Årets store påskeeventyr er i gang på Hamar.

DIREKTE: Følg The Gathering direkte her. (Video: The Gathering)
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
17. apr. 2019 - 14:11
Innslipp: Radene fylles fort på TG i Vikingskipet. Foto: Eirik Helland Urke

Hamar: Tusenvis av mennesker og datamaskiner møter hverandre i Vikingskipet denne påsken, fra dørene åpner klokka 09.00 onsdag morgen til strømmen kuttes klokka 10.00 på søndag. 

Vi strømmer direkte fra The Gathering (TG), fra onsdag klokka 09.00 og utover. 

The Gathering har funnet sted hver eneste påske siden 1992, som et av verdens aller største datatreff. De siste 23 årene har arrangementet hatt fast tilhold i den olympiske idrettshallen Vikingskipet på Hamar.  The Gathering er først og fremst en arena for unge nerds som trives med kablet nettverksbygging, men etter hvert har også etablerte bedrifter og utdanningsinstitusjoner fått øynene opp for TG som rekrutteringsarena for unge talenter. 

Grønt er skjønt: Den grønne fargen på kartet indikerer at nettet er ved god helse i Vikingskipet. Foto: Eirik Helland Urke

Nettverket i Vikingskipet er selvsagt i en klasse for seg, med gigantisk kapasitet både internt og mot internett. I år har arrangørene lagt opp 15 kilometer med nettkabel inne i Vikingskipet, og det er forventet at deltakerne bidrar med minst 20 kilometer til. Det er satt opp 4200 PC-plasser, 6000 deltakere vil stikke hodet innom og 400 frivillige bidrar underveis. Dette tilsvarer omtrent 10 årsverk.

Under TG i 2018 ble det servert 3123 pizzaer inne i Vikingskipet, mens Peppes Pizza stakk innom med ytterligere 400 flate esker. Konsumet av Cola og energidrikk sier de offisielle statistikkene ingenting om. 

Foreløpig er det lite soving på The Gathering. Foto: Eirik Helland Urke
Årets The Gathering er allerede i godt driv på Hamar. Foto: Eirik Helland Urke
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.