FORBRUKERTEKNOLOGI

Se Intels mini-PC i aksjon

Flere nettsteder har publisert videoopptak av PC-er basert på Intels nye, ultramobile plattform.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mars 2006 - 14:03

Intel annonserte i går selskapet nye plattform for svært små, mobile PC-er, Ultra Mobile PC. Det meste av informasjonen er blitt gjort tilgjengelig på nettstedet UMPC.com, som digi.no fortalte i går. I tillegg viste selskapet fram flere prototyper basert på konseptet under Intel Developer Forum, som arrangeres denne uken.

Virkelige produkter basert på plattformen skal komme i salg allerede denne måneden. Hva disse vil koste, er uklart, men trolig vil prisen ligge i underkant av tusen dollar for den første generasjonen. Til News.com forteller Intels markedssjef, Brad Graff, at målet er å oppnå en pris på 500 dollar. Men dette vil tidligst skje til neste år. Da ventes det også at batteritiden blir så god at maskinen kan brukes "hele dagen". Modellene som kommer nå vil kunne brukes i omtrent tre timer før batteriskift eller opplading er nødvendig.

Maskinene som nå er blitt vist fram har en sju tommer stor skjerm. De er utstyrt med x86-prosessorer med ultralavt effektforbruk og kan i utgangspunktet benytte alle vanlige operativsystemer, inkludert Windows og Linux.

    Les også:

Det virker nå klart at Microsofts Origami-prosjekt er basert på Intels UMPC-plattform. Denne skal kjøre en mer eller mindre standard utgave av Windows XP. Mer informasjon ventes å bli offentliggjort i morgen.

Flere nyhetstjenester og andre nettsteder har gjort videoopptak av den nye plattformen. digi.no har samlet lenker noen av disse nedenfor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.