Se Intels modeller av framtidens PC-er

Intel viste denne uken fram konseptmodeller av hvordan PC-er kan bli i nær framtid. Her er bildene.

Intel viste denne uken fram konseptmodeller av hvordan PC-er kan bli i nær framtid. Her er bildene.

Under Intel Developer Forum som arrangeres denne uken, viser Intel fram flere nye konsept-PCer som beskriver formfaktorer selskapet potensielt vil satse på i framtiden. Ikke det at selskapet selv skal produsere PC-er, det handler mer om å lokke fram kreativiteten hos partnere og kunder.

I år handler det enda mer om å gjøre PC-en mindre og med et design som er mer tilpasset vanlige oppholdsrom, for eksempel stua. Intel snakker om det digitale hjemmet.

Sleek Concept Entertainment PC er i stor grad en etterligning av Apples Mac Mini. Tilsvarende PC-kabinetter finnes allerede på markedet, men de fleste er tilpasset prosessorer og hovedkort fra andre enn Intel. Konseptmodellen Intel viste fram, har et kvadratisk kabinett med metallfarge. Den er utstyrt med klokke og optisk drev i fronten, og porter for blant annet USB, Firewire og lyd på baksiden. Den vil kunne være utstyrt med prosessorene som foreløpig kalles Yonah, tokjernede utgaver av dagens Pentium M-brikker. Disse ventes på markedet om et års tid.

Bilde av Sleek Concept Entertainment PC finnes her hos News.com, i tillegg til i dette fotoalbumet.

I likhet med en del framsynte PC-produsenter, har Intel altså begynt å se på muligheten for å benytte bærbar teknologi i stasjonære maskiner, for å kunne redusere størrelsen og støynivået. Blant annet viste Intel fram Slender Form Factor PC, som vil være en stasjonær kontormaskin med størrelse tilsvarende de tynneste- og letteste bærbare PC-ene, basert på en framtidig Centrino-plattform, trolig "Napa", samtidig som at ytelsen skal tilsvare en tradisjonell, stasjonær PC. Se bilder i fotoalbumet.

En ny, ultrabærbar formfaktor har Intel også utarbeidet. Dette er en maskin som er liten nok til å kunne holdes med én hånd, og som er utstyrt med trykkfølsom skjerm slik at et fysisk tastatur kan sløyfes eller kobles til ved spesielle behov. Enheten er designet for å gi konsumenter på farten enkle kommunikasjonsløsninger. Maskinen vil typisk være utstyrt med avtakbar DVD-spiller, GPS-modul, innebygd kamera og flere mikrofoner. Intel ser for seg at maskinen er utstyrt med programvare som gjør at den har tilgang til eller kan synkroniseres med innhold hentet fra en digital hjemme-PC eller -nettverk.

Se bilder i fotoalbumet.

Til toppen