Se Nokias nye juvenil-mobil

Med 16 - 24 åringer som målgruppe lanserer Nokia før jul en ny mobiltelefon med komplett taststur. Med mobiltelefonen har Nokia også tatt et skritt videre fra dagens standard mobiltelefoner.

Forretningsutvikler i Nokia, Daniel Friis, sier at mobiltelefonen er produsert for ikke å være det, snarere heller en underholdningsmaskin med vekt på musikk, meldingstjenester og spill. - Men den har også de funksjoner som en normal mobiltelefon har i seg.

Det mest iøynefallende med Nokias nye mobiltelefon er at det mer ser ut som en slags spillkonsoll, der tastaturet er delt på midten av en skjerm.

- Denne telefonen retter seg hundre prosent mot ungdomssegmentet, sier Friis. - Med en klar fokus på underholdning.

Terminalen kan brukes for å laste ned og lagre inntil to timers lyd i formatene AAC (Advanced Audio Coding) og MP3- (MPEG-1 Audio Layer III). Med er også en FM radio. Lyden lastes ned til et 64 MB minne. Som mobiltelefon er Nokias nye telefon 5510 ikke spesielt avansert uten verken HSCSD eller GPRS for høyere nedlastingshastigheter.

Nokia opplyser at prisen blir liggende på rundt 3.500 kroner i butikk.

+Se et stort bilde av 5510

Friis medgir at telefonen også kan sees på som brandingskapende så vel som at den er en underholdningsplattform for ungdom.

- Vi vet aldri på forhånd hvordan en lansering skal gå. 5510 er produsert med utgangspunkt i en rekke europeiske fokusgrupper der folk i mobiltelefonens planlagte segment tester ut de løsningene vi vil presentere. Det vi så til slutt presenterer er det som fokusgruppene har lagt vekt på.

Friis vil ikke si noe om det kommer nye utgaver av mobiltelefonen, annet enn at det har vært vanlig for Nokia å presenterer ulike utgaver av ulike kategorier av mobiltelefoner. Han medgir også at Nokia har ulike strategier for ulike markedet avhengig av om markedet er i vekst eller i stagnasjon.

Først neste torsdag vil Nokia si noe om sine egne kvartalstall og trolig også noe om markedssituasjonen generelt.

Nokia 5510 skal være tilgjengelig i markedet i god tid før jul. Blant innholdet finnes Nokia Audio Manager-programvare for PC og koblingskabelen inkludert i salgspakken, gjør det mulig å ta musikkfiler fra egne CD-er og laste dem ned til Nokia 5510. Brukere kan lytte til musikk enten via musikkspilleren eller på FM-radioen samtidig som de spiller spill.

Telefonens fulle tastatur er gaven til chatte og SMS-generasjonene, og åpner også for flersending av SMS, hurtigere tasting og ifølge Nokia lettere bruk av WAP. Andre meldingsfunksjoner inkluderer sending av tekstmaler, smileys og bildebeskjeder. Den leveres med fem spill inkludert: Bumper, Space Impact, Snake II, Pairs II og Bantumi.

Nokia knytter dessuten flere tjenester til telefonen fra den medlemsbaserte Club Nokia. Nokia 5510 har en WAP 1.1 nettleser, muligheten til å svare og avslutte telefonsamtaler med stereoheadsettet (HDD-2) mens en lytter til musikk, egne snarveitaster for hurtig tilgang til musikkspilleren og radiomenyer, stemmestyrt oppringing, og taletiden er opptil 4 timer og 30 minutter, mens standby-tiden er mellom 55 og 260 timer.

Til toppen