BEDRIFTSTEKNOLOGI

Se opp for falsk Outlook-fiks

Mottar du en e-post med en påstått feilfiks for Outlook 98 og Outlook Express fra noen som utgir seg for å være Microsoft Internet Explorer Support Center, bør alarmlampene blinke. Den vedlagte filen er slett ingen feilfiks, men et program som spammer bulgarske internettleverandører med bannskap...

Øystein Kvistad
14. aug. 1998 - 12:12

Dersom du får en mail fra noen som utgir seg for å være Microsoft Internet Explorer Support Center (e-postadresse IESupport@microsoft.com) med en vedlagt fil som bærer navnet IE080898.EXE, gjør du klokt i ikke å kjøre filen, men i stedet slette den fra harddisken med en eneste gang.

Filen er slett ingen feilfiks for sikkerhetshull i Outlook 98 og Outlook Express, slik den gir seg ut for å være. Den falske lusfiksen sender i stedet en e-post til Bulgaria. Denne meldingsutsendelsen er foreløpig det eneste Microsoft har oppdaget at IE080898.EXE gjør, men det er mulig at filen også inneholder andre funksjoner, sier produktsjef for Windows NT-sikkerhet, Karan Khanna, til Computer Sweden.

Ifølge Ross Cooper, som har tilsynet med diskusjonsgruppen NTBugtraq, ser den påståtte feilfiksen ut til å være av ondsinnet karakter.

- I våre tester virker det som om den forsøker å spamme (masseutsendelse av uadressert e-post, red.anm.) en rekke bulgarske internettleverandører. E-postene som sendes ut inneholder også en del "mulig stygge ord", sier Cooper.

Microsoft har jobbet på spreng for å tette sikkerhetshullet i Outlook 98 og Outlook Express. Feilfiksene er nå ferdige og kan lastes ned fra Microsofts nettsted. Outlook Express-brukere kan laste ned og installere sin feilfiks fra

  • www.microsoft.com/ie/security/oelong.htm

mens Outlook 98-brukere finner sine lappesaker på

  • www.microsoft.com/outlook/enhancements/outptch2.asp
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra