Se opp for falsk Outlook-fiks

Mottar du en e-post med en påstått feilfiks for Outlook 98 og Outlook Express fra noen som utgir seg for å være Microsoft Internet Explorer Support Center, bør alarmlampene blinke. Den vedlagte filen er slett ingen feilfiks, men et program som spammer bulgarske internettleverandører med bannskap...

Dersom du får en mail fra noen som utgir seg for å være Microsoft Internet Explorer Support Center (e-postadresse IESupport@microsoft.com) med en vedlagt fil som bærer navnet IE080898.EXE, gjør du klokt i ikke å kjøre filen, men i stedet slette den fra harddisken med en eneste gang.

Filen er slett ingen feilfiks for sikkerhetshull i Outlook 98 og Outlook Express, slik den gir seg ut for å være. Den falske lusfiksen sender i stedet en e-post til Bulgaria. Denne meldingsutsendelsen er foreløpig det eneste Microsoft har oppdaget at IE080898.EXE gjør, men det er mulig at filen også inneholder andre funksjoner, sier produktsjef for Windows NT-sikkerhet, Karan Khanna, til Computer Sweden.

Ifølge Ross Cooper, som har tilsynet med diskusjonsgruppen NTBugtraq, ser den påståtte feilfiksen ut til å være av ondsinnet karakter.

- I våre tester virker det som om den forsøker å spamme (masseutsendelse av uadressert e-post, red.anm.) en rekke bulgarske internettleverandører. E-postene som sendes ut inneholder også en del "mulig stygge ord", sier Cooper.

Microsoft har jobbet på spreng for å tette sikkerhetshullet i Outlook 98 og Outlook Express. Feilfiksene er nå ferdige og kan lastes ned fra Microsofts nettsted. Outlook Express-brukere kan laste ned og installere sin feilfiks fra

  • www.microsoft.com/ie/security/oelong.htm

mens Outlook 98-brukere finner sine lappesaker på

  • www.microsoft.com/outlook/enhancements/outptch2.asp
Til toppen