JUSS OG SAMFUNN

Se opp for "future-kids"

Hvor gamle skal barn være når de får tilgang til PC og Internett? Tre år, fire år, fem år eller eldre? Vår kjære Gro mente at tre-fire år var en passende alder. Uansett, Futurekids er et amerikansk skolekonsept som tilbyr dataundervisning til barn.

Bente Sollid
29. sep. 1998 - 10:35

Futurekids computerskoler har eksistert siden 1983. Skolen underviser aldri mer enn åtte barn i en og samme klasse. Ved å skape et uformelt miljø håper man at elevene skal tørre å stille "dumme spørsmål" og gjøre feil uten å skamme seg.

Bak konseptet står lærekrefter som tror på samarbeid og kreativ, selvstendig tankevirksomhet. Samtidig avdramatiserer skolen mystikken rundt data, og barn lærer å bruke data på en naturlig måte. I stedet ønsker man å skape nysgjerrighet og kreativitet med data som verktøy.

Også norske barn har vært elever ved denne skolen. Nærmest ved en tilfeldighet kom jeg over hjemmesiden til en familie ved Jæren. Familiens ni år gamle sønn var mannen bak Internett-produksjonen - og tro meg - den var minst på høyde med hva en rekke norske bedrifter kan vise til. Sønnen hadde blant annet lært data ved å ta et seks uker langt sommerkurs ved Futurekids i Danmark.

Tidlig krøkes?

Futurekids virker som et godt konsept. Også for vokse barn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.