FORBRUKERTEKNOLOGI

Se seks fotballkamper samtidig

Og partiske kommentatorer kan byttes ut når du ser Tippeligaen via IPTV. Dommeren derimot...

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. nov. 2008 - 13:38

Lyse Tele kunngjorde i sommer at selskapet har kjøpt rettigheter til å sende norsk fotball på IPTV i sesongene 2009 til og med 2011.

Under Bredbåndskonferansen denne uken beskrev administrerende direktør i selskapet, Eirik Gundegjerde, deler av den fotballtjenesten selskapet planlegger å tilby via IPTV.

- Det vil bli mulighet til å se flere kamper samtidig, fortalte Gundegjerde, samtidig som han viste bilder av seks ulike fotballkamper på lerretet.

Lyse har rettigheter til å sende alle de seks tippeligakampene hver søndag, i tillegg til kamper på lørdager og mandager. Selskapet vil også overføre kamper fra Toppserien for kvinner, Adeccoligaen og Cupen, i tillegg til landskamper.

Hvem som skal være Lyses partner på innholdssiden er ennå ikke avklart. Det gjør det nok også litt usikkert hva som vil tilbys av tjenester, men Gundegjerde nevnte likevel en del av det Lyse ser for seg.

- Det blir sannsynligvis en kanal med innhold 24/7. Det blir høydepunkter og ønskekamper, en egen fotballportal med kamper, klipp, statistikk, klubbsider og sendeplan.

- Ikke alt kommer med en gang, men mye skal være klart før seriestart, lover Gundegjerde.

Eirik Gundegjerde
Eirik Gundegjerde

- Hvis du er lei av at kommentatoren alltid er så negativ til laget ditt, kan du bytte kommentator, lovet Gundegjerde.

I tillegg skal kundene kunne bytte for eksempel kameravinkel under kampene.

Årsaken til at Lyse har skaffet seg fotballrettigheter er først og fremst for å kunne konkurrere bedre.

- Vi anser oss for å være hovedutfordreren til Telenor. Vi tror at vi vil ha 400.000 kunder innen 2012, sier Gundegjelde.

Dette inkluderer selskapets Altibox-partnere som også vil distribuere fotballkampene, som ifølge Gundegjerde i hovedsak er en distributør av innhold og tjenester.

- Dette er mye vanskeligere å gjøre uten å ha norsk fotball. Vi vet at dette er rimelig viktig for en stor del av kundemassen, og vi vurderte at man ikke kunne bli sittende på sidelinjen på dette området.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.