KORTNYTT

Se Stortinget på web-TV

4. jan. 2006 - 10:47

Nå har du mulighet til å følge med på hva som skjer i stortingssalen og høringssalen direkte på web-tv, forteller Stortinget i en pressemelding.

Stortinget har sitt første møte i vårsesjonen tirsdag 10. januar, og onsdag 11. januar avholdes den første spørretimen i 2006. Disse møtene og alle andre møter i Stortinget og Odelstinget, samt de fleste åpne høringer, overføres nå direkte på Internett. Underveis i sendingen legges det på informasjon om saken som behandles og navn på talere. Lagrede opptak av møter og høringer er tilgjengelig i et arkiv.

De fleste åpne høringer i fagkomiteene blir også sendt på web-tv, men ved flere samtidige åpne høringer blir bare én høring sendt. På førstesiden til www.stortinget.no legges det ut informasjon om hvilke høringer som blir sendt på web-tv. Web-tv fra salen og høringer ligger tilgjengelig via lenken "Lyd og bilde" på toppen av hver side. I tillegg legges det lenke fra førstesiden til aktuelle direktesendinger.

Referatene fra møtene er mest lest av alle Stortingets publikasjoner på Internett. Foretrekker du det skrevne referatet fra møtet, vil du nå finne en midlertidig versjon tilgjengelig på Internett bare to til tre timer etter at møtet er avsluttet.

Nettstedet har også flere andre nye tjenester. Tilgjengeligheten på nettstedet er forbedret, og brukere som har behov for det kan lytte til teksten og/eller lese sidene i tekstversjon. "Vedtak i korthet" gir brukerne en kort sammenfatning av alle ferdigbehandlede saker og vedtak i Stortinget og Odelstinget.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.