FORBRUKERTEKNOLOGI

Se Youtube med bedre kvalitet

Youtube er i ferd med å oppgradere kvaliteten på videoene. Mange av disse kan sees allerede nå.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mars 2008 - 10:02

HD-kvalitet er det riktignok ikke ennå, men ifølge Wired skal en hel del videoer som ligger ute på Youtube, nå tilgjengelige med 480x360 pikslers oppløsning - i stedet fro 320 x 240 piksler.

Youtube har dog ikke gjort denne oppløsningen til standard ennå, så går du inn på Youtube på vanlig måte, vil du fortsatt se videoene med den gamle oppløsningen. Men det er svært enkelt å bedre kvaliteten.

En måte å gjøre det på, er å legge til parameteren &fmt=18 på slutten av URL-en til Youtube-siden med videoen du vil se. Da vil videoer bli vist med den forbedrete oppløsningen, dersom de er tilgjengelige med dette.

Et annet alternativ er å ta i bruk Better YouTube-tillegget til Firefox. Da slipper man å skrive inn URL-parameteren hver gang. Tillegget tilbyr også en del andre forbedringer.

For registrerte Youtube-brukere er det enda enklere. Under kontoinnstillingene er det en egen seksjon for avspillingskvaliteten på videoene, hvor man kan velge at videoene skal spilles av med høyeste kvalitet. Dette krever riktignok at man er pålogget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.