RESULTATERFINANS

Seagate er ikke lenger størst

Nå leverer utfordreren flere harddisker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. apr. 2010 - 13:46

Seagate har i årevis vært verdens største leverandør av harddisker. Selskapet har etter alt å dømme hatt denne posisjonen siden det kjøpte Conner Peripherals i 1996.

Men nå den langvarige epoken over for selskapet som lanserte sitt første harddiskprodukt i 1980. Western Digital, som først begynte med harddiskproduksjon etter et oppkjøp i 1988, har i årets tre første måneder levert flere harddisker enn Seagate.

Det går fram av de nyeste kvartalsrapportene fra de to selskapene.

I perioden leverte Western Digital 51,1 millioner enheter, mens Seagate leverte 50,3 millioner.

Målt i omsetning er likevel Seagate størst. Selskapets omsatte for 3,05 milliarder dollar i første kvartal, mens Western Digital omsatte for 2,6 milliarder dollar.

Dette ga Seagate en nettoinntekt på 518 millioner dollar, mens nettoinntekten til Western Digital var på 400 millioner dollar.

Begge selskapene i årets første kvartal gjort det langt bedre enn i det samme kvartalet i fjor. Da omsatte Seagate for 2,1 milliarder dollar og hadde et nettotap på 273 millioner dollar. Antallet leverte harddisker var på 38 millioner.

Western Digital omsatte den gang for 1,6 milliarder dollar. Dette ga en nettoinntekt på 50 millioner dollar. Antallet leverte harddisker var på 31,6 millioner.

Det kan forøvrig nevnes at Seagate leverte sin harddisk nummer 50 millioner først i 1993, tretten år etter at selskapet begynte med harddiskproduksjon. Nå leverer altså både Seagate og Western Digital et tilsvarende antall harddisker på et kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.