Seagate igjen med disker til bærbare PC-er

For første gang på mange år lanserer Seagate nå harddisker til bærbare PC-er.

For første gang på mange år lanserer Seagate nå harddisker til bærbare PC-er.

Seagate ventes i dag å lansere to harddisker beregnet for bærbare PC-er. Selskapet har også tidligere produsert slike harddisker, men dette var på midten av 1990-tallet. Produksjonen ble den gang lagt ned fordi selskapet ikke greide å tjene penger på den.

Også denne gang vil selskapet møte sterk konkurranse, blant annet fra Hitachi, Toshiba og Fujitsu som alle leverer større harddisker enn de 20 GB og 40 GB-diskene Seagate ifølge News.com kommer til å lansere i dag.

- Analytikere sier at markedet harddisker til bærbare PC-er er vokser raskere enn noe annet segment akkurat nå, sier produktsjef Mark Walker hos Seagate, til News.com.

- Med den konsolideringen som foregår i markedet, er vi bra posisjonert. Våre OEM-kunder etterlyser oss i dette markedet akkurat nå, de ønsker seg en annen leverandør, sier Walker.

Den nye Momentus-familien, som er navnet på harddiskserien Seagate nå kommer med, har en omdreiningshastighet på 5400 rpm, noe som er blitt relativt vanlig også for bærbare modeller. Spesielt er det derimot at harddisken er basert på én eneste plate, mens de fleste andre harddisker av denne typen benytter to plater for å kunne tilby større lagringskapasitet. Seagate mener bruk av én plate gir større pålitelighet.

Harddiskene skal normalt være utstyrt med 2 MB hurtigminne, men skal også kunne leveres med et minne på 8 MB. Dette skal ifølge Seagate øke ytelsen med opptil 15 prosent.

Ifølge News.com vil Seagate i første rekke selge de nye harddiskene direkte til produsenter av bærbare PC-er, Men selskapet skal ha planer om også å tilby harddisker til sluttbrukere som ønsker å bytte til større harddisk.

Til toppen