Seagate leverer egne harddisker for digital video

Seagate er trolig først ute med å levere harddisker med en ny industristandard for datastreaming, beregnet for digitale videoopptakere.

Seagate er trolig først ute med å levere harddisker med en ny industristandard for datastreaming, beregnet for digitale videoopptakere.

Seagate har i samarbeid med åtte leverandører av digitale videoopptakere (DVR) utviklet harddisker som tar i bruk et nytt kommandosett for streaming for ATA/7-standarden. De samme åtte leverandørene, blant annet Toshiba, Sony, Nokia og Pioneer, vil også ta i bruk harddiskene i kommende produkter for konsumentmarkedet.

Det nye kommandosettet skal gi DVR-leverandørene større fleksibilitet når harddisken skal fininnstilles for å best resultat i forbindelse med ulike bruksområder.

Seagates nye harddisker er optimalisert for sekvensielt arbeid med kontinuerlige og strømmende audio- og videofiler. Dette skal ifølge Seagate muliggjøre bedre streamingytelse enn PC-harddisker designet for fragmenterte, tekstbaserte dokumenter.

Produsentene av konsumentelektronikk legger ifølge Seagate langt mer vekt på streamingytelsen enn på de stadig repeterende feilsjekkingsprosedyrene som benyttes av PC-relaterte bruksområder. Slik feilsjekking påvirker ytelsen for videostreaming i negativ retning. De nye harddiskene er derfor optimalisert for streamingytelse, men kundene kan definere ulike parametere for feilsjekking for å få jevnere strømmer.

Harddiskene skal i tillegg kreve mindre strøm under oppstarten enn andre harddisker, noe som gjør av DVR-produsentene kan benytte rimeligere komponenter i strømforsyningene. Harddiskene skal også være de mest stillegående i verden, for ikke å forstyrre lyttergleden.

Selv om det i første rekke er produsenter av DVR-enheter som vil ta harddiskene i bruk, forventer Seagate at harddiskene etter hvert også vil bli brukt i spillkonsoller, jukebokser, mediesentere for hjemmebruk og nettbaserte underholdningssystemer.

Harddiskene, som utgjør Seagates Consumer Electronics-serie, leveres i flere utgaver med lagringskapasitet på mellom 40 og 160 GB.

Til toppen