Seagate satser på lagring med stil

Seagate satser på lagring med stil

Seagate satser på nye stilrene harddisker, mobil lagring, og et bredt utvalg av tjenester.

Målt i volum er Seagate er verdens største innen harddisker, med 34 prosent av markedet i tredje kvartal i fjor, det vil si nærmere 39 millioner enheter, ifølge iSuppli. I fjor kjøpte de erkekonkurrenten Maxtor, og i år satser Seagate på ytterligere vekst ved å klatre høyere i verdistigen.

I forkant av den store messen for forbrukerelektronikk i Las Vegas neste uke, Computer Electronics Show (CES), har Seagate kunngjort en helt ny serie med enheter og tjenester innen lagring og mobilitet. Inspirert av Apple, satses det på stil og på «kulfaktor».

Seagate har fått Frog Design til å skape et tiltalende ytre for en ny serie med forbrukerorienterte enheter som skal markedsføres under merkevaren «FreeAgent». De ventes i handelen fra 1. mars.

Bildet til høyre viser FreeAgent Pro, en ekstern harddisk for PC-er. Den får en kapasitet på opptil 750 gigabyte, og prisen blir opptil 420 dollar (tilsvarende 2700 kroner). Da får man ikke bare harddisken, men også en ny tjeneste: Seks måneders gratis onlinelagring av opptil 500 megabyte. Ideen er å overbevise forbrukere om at viktige filer – dokumenter, familiebilder og så videre – må sikres mot brann og andre katastrofer.

Mens FreeAgent Pro markedsføres som en først og fremst en stasjonær enhet, tilbyr Seagate en serie modeller med langt mindre fysisk format: FreeAgent Go. Disse er på størrelse med en sigarettpakke, og veier 180 gram. Prisen for 160 GB er 190 dollar, det vil si i overkant av 1200 kroner.

FreeAgent Go utstyres med funksjonalitet som Seagate tror kan overbevise mange brukere – også profesjonelle – at de kan unnvære en bærbare PC.

Straks du kopler en FreeAgent Go til en vilkårlig PC, omdannes denne til en kopi av din egen, i den forstand at du får tilgang til alle dine personlige innstillinger, programvare, passord, bokmerker, VPN-ordninger og så videre. Du kan plugge den lille «sigarettesken» til en PC på et hotell, hos en partner, på en Internett-kafé, og arbeide som om du var på din faste plass. Programvare på Seagate-enheten sørger også for at det ikke etterlates noen spor på PC-en.

Med tanke på at det kanskje ikke er behov for mange titalls gigabyte på en FreeAgent Go, tilbyr Seagate varianten FreeAgent Go Small. Den har den samme type programvaren, men er ikke større enn en fyrstikkeske, og rommer 12 gigabyte. Prisen anslås til 140 dollar, det vil si rundt 900 kroner.

Samtidig vil Seagate fortsette å satse på Maxtor som merkevare for forbrukerorienterte eksterne harddisker, først og fremst rettet mot sikkerhetskopiering. Markedsføringen skal skje under slagordet «Save Your Life» – «redd ditt liv».

Til toppen