Seagate selges til Seagate

Seagate gått til det uvanlige skritt å selge seg selv. En gruppe investorer og selskapets ledelse overtar selskapet for 16,6 milliarder kroner.

Seagate gått til det uvanlige skritt å selge seg selv. En gruppe investorer og selskapets ledelse overtar selskapet for 16,6 milliarder kroner.

Det kan lønne seg å investere i andre aktører hvis du selv jobber i et eldre marked med lave marginer. Det har Seagate, verdens største leverandør av harddisker, fått erfare. Selskapet eier en tredjedel av programvareselskapet Veritas Software, en leverandør av programvare for datalagrings-administrasjon.
Les om Veritas Software:
Lagringsnett på 17 terabytes med garantert oppetid
Veritas Software åpner kontor i Norge
Veritas størst på lagringsprogramvare
Etter hvert som verdien av aksjene i Veritas har skutt i været og gått forbi verdien av hele Seagate, har Seagate gått til det uvanlige skritt å selge seg selv. En gruppe investorer og selskapets ledelse overtar selskapet for 16,6 milliarder kroner, skriver Wall Street Journal.


Resultatet av den komplekse transaksjonen er at Veritas vil eie deler av Seagate og ikke omvendt.

Summen gjør avtalen til en av de største der ledelsen overtar et IT-selskap. Likevel er 16,6 milliarder kroner lite i amerikansk sammenheng og Seagate-ledelsen har blitt kritisert for å ha satt verdien for lavt. Men den lave verdien forklares delvis av at Seagate og deres konkurrenter sliter økonomisk etter flere års knallhard priskrig.

Les om priskrigen og nedbemanninger:
Blodig priskrig skaper 8.000 nye ofre
Seagates bønn om prisfred på disker følges av nedbemanning
Trygler om stopp i priskrig
Seagate presiserer at selskapet består i sin eksisterende form og at kundene ikke vil merke noe til eierskiftet.
Til toppen