Seagate spår oppgang i PC bransjen

Alan Shugart, administrerende direktør i Seagate Technology Inc, spår oppgang i den globale PC-bransjen fra september. Hjemmemarkedet vil løsne i september - oktober i oppkjøringen mot julehandelen mens bedrifter vil øke sine innkjøp i fjerde kvartal som følge av Windows NT 4.0.

Seagate Technology Incs administrerende direktør og styreformann Alan Shugart, spår at den globale PC industrien vil bedre seg i september når etterspørselen øker mot julehandelen og bedrifter oppgraderer sine nettverk.

- Jeg tror vi vil begynne å se ordre for PC i september - oktober relatert til julehandelen. Videre vil vi se mange bedriftsinnkjøp i fjerde kvartal. Mange bedrifter, inklusive Seagate, har ventet med å oppgradere sine nettverk til Microsofts Windows NT 4.0 ble ferdig, i henhold til Shugart. Videre har mange organisasjoner ventet til Windows 95 ble stabilt før de ønsker å oppgradere. Det har nå skjedd i følge Shugart.

Seagate, som primært lever av å produsere og selge hard disker, venter å bedre sine egne resultater som følge av oppgangen. Shugart forventer størst vekst i Sør Amerika og Asia-Stillehavet regionen, og minst i Europa som følge av dårlige tider i Tyskland.

Seagate, som har vært aktive på oppkjøpsfronten de siste årene, forventer ingen nye hardware oppkjøp på kort sikt. - Vi jobber fortsatt med assimileringen av Conner, sier Shugart og henviser til USD 1,1 milliard fusjonen med Conner Peripherals Inc i februar.

Seagate fikk en omsetning på USD 2,02 milliarder i sitt 4. kvartal som endte 28. juni. I samme kvartal i 1995 var omsetningen USD 2,07 milliarder.

- Vi venter en oppgang i fjerde kvartal i år i forhold til i fjor, sier Andreas Bergstrøm, Seagates Area Sales Manager Scandinavia. - Siste kvartal var meget svakt i 1995, så vi ser en oppgang selv om den blir relativt svak. Hele bransjen har slitt de siste månedene, avslutter Bergstrøm.

I Norge er det Santech (nå fusjonert med Micro Software Group), Actebis, og Merkantildata som er autoriserte distributører for Seagate. Seagate har to typer distributører, volum og industriell. Volum distributører fokuserer på IDE/ATA type disker i volum til PC, mens industridistributører fokuserer på større SCSI-disker rettet mot servere og arbeidsstasjoner. Santech og Actebis er volumdistributører mens Merkantildata er såkalt industridistributør av Seagate-disker.

;