BEDRIFTSTEKNOLOGI

Seagate vil tilby datalagring som tjeneste

Diskprodusenten Seagate mener mange bedrifter vil foretrekke å kjøpe lagring som tjeneste framfor å investere i enda mer maskinvare.

Eirik Rossen
18. mai 1999 - 07:11

Seagate forventes å komme med en offisiell kunngjøring om hvordan tjenesten skal legges opp, og hvem som skal være samarbeidspartner, i løpet av de nærmeste dagene, skriver både News.com og Wall Street Journal.

Opplysningen om den nye tjenesten kom på et møte med analytikere før helga, der Seagate forklarte at selskapet har lagt de økonomiske bekymringene bak seg og ser framover.

Seagates utspill likner på det Intel kom med i forrige måned: Intel har til hensikt å tilby ikke bare lagring, men også tjenere som tjenester over web.

Seagates konkurrent Quantum har nylig kjøpt Meridian Data, et selskap som lager spesialiserte "lagertjenere" under merket "Snap!". Disse kan oppfattes som en lavprisutgave av de lagringsløsningene som er kommet i det øvre markedssjiktet de siste årene, fra blant andre EMC, Digital/Compaq og Sun. I fagsjargongen kalles lavprisutgaven NAS, for network attached server. Andre som har eller vil få NAS-løsninger, er Auspex og Hewlett-Packard.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.