Seagate vil utvikle 100 GB 3 1/2 tommers disk

Seagate har satt igang et nytt forskningsprosjekt, der målet er å utvikle en 100 GB 3,5 tommers disk i løpet av år 2001. - Vi regner med å øke kapasiteten på våre disker med 60 prosent per år, sier pressetalsmann for Seagate, Emmanuel Vitrac til Digi.

Seagate har satt igang et nytt forskningsprosjekt, der målet er å utvikle en 100 GB 3,5 tommers disk i løpet av år 2001. - Vi regner med å øke kapasiteten på våre disker med 60 prosent per år, sier pressetalsmann for Seagate, Emmanuel Vitrac til Digi.

alt='Bildet viser Seagates Cheetah-disk, en 3,5 tommers disk på 9,1 GB. Ny forskning skal gi Cheetah en kapasitet på 100 GB'>

Seagate kunngjorde i dag ny forskning som tar sikte på å forbedre datatettheten på magnetiske lagringsmedier dramatisk de neste fire årene. Fra dagens 2 GB per kvadrattomme, vil den nye forskningsavdelingen Advanced Concept Labs øke tettheten til 10 GB innen år 2001. I praksis betyr dette at Seagate i løpet av fire år vil kunne levere disker på inntil 100 GB. For å sette det i perspektiv kan det nevnes at 100 GB tilsvarer 800.000.000.000 biter, eller 1,7 millioner bilder lastet ned fra Internett.

- Markedet forlanger stadig større disker, og da spesielt multimediaindustrien, forklarer pressetalsmann i Seagate, Emmanuel Vitrac til Digi. Han forklarer at Seagate i dag leverer de største diskene både i 3,5 tommers- og i 5,25 tommers-formatet. Diskene er på henholdsvis 9,1 og 23 GB. I tillegg har selskapet utviklet verdens raskeste disk som spinner med en hastighet på hele 10.200 omdreininger i minuttet.

- For å fortsatt være i tet på denne typen teknologi, kreves det at forskning og utvikling har topp prioritet. Vårt nye program vil sørge for dette i lang til fremover, sier Vitrac , som forklarer at Seagate forskningsmessig har lagt slagplaner så langt som 10-15 år frem i tid.

- I dag øker vi kapasiteten på våre toppmodeller med rundt 60 prosent per år. Såvidt jeg vet, vil denne veksten øke langt inn i neste hundreår, sier Vitrac som tror selskapet har alle forutsetninger for å dominere markedet i all overskuelig framtid.

- Vi har 2,5 milliarder i likvid kapital. Dette vil vi bruke til å kjøpe opp selskaper med interessante nye teknologier. Senest skjedde dette da vi kjøpte opp verdens tredje største diskprodusent Conner, avslutter Vitrac

Seagate er i dag verdens største diskprodusent målt i omsetning, og selskapet har omlag 30 prosent av verdensmarkedet. I 1997 regner Seagate med å omsette for 10 milliarder dollar, og i 2001 vil dette øke til 19,5 milliarder dollar dersom ledelsens spådommer går i oppfyllelse.

Til toppen