Seagates bønn om prisfred på disker følges av nedbemanning

Seagate har ført harddisk-bransjen inn i en priskrig, noe kundene kan glede seg over. Men de ansatte hos Quantum og Western Digital gråter.

Seagate har ført harddisk-bransjen inn i en priskrig, noe kundene kan glede seg over. Men de ansatte hos Quantum og Western Digital gråter.

Tidligere denne uken gikk harddiskleverandøren Quantum til det svært utradisjonelle skritt å rett og slett be sine konkurrenter om å stoppe priskrigen som nå raser i bransjen. Utspillet viser seg nå å være et siste desperate forsøk før nedbemanning, for nå har ledelsen fyrt opp motorsagen.

For å redde selskapet, offentliggjør nå Quantum at de skal sparke 615 ansatte - en fjerdedel av staben - i løpet av neste år, skriver avisen San Jose Mercury News. 115 ryker ut umiddelbart i USA, mens 185 internasjonalt ansatte blant annet i Irland får skyven i løpet av neste år.

I forrige runde var det Seagate som blødde - i løpet av fjoråret kvittet selskapet seg med 10.000 ansatte og satset på billige harddisker til lavpris-PCer. Det er særlig i konkurransen Seagates U-modeller at Quantum blør.

Seagate er verdens største harddisk-produsent, med Quantum på andreplass. For å stabilisere driften skal Quantum nå redusere antall modeller. Selskapet har tidligere laget en rekke spesialtilpassede modeller for de store PC-leverandørene.

Snuoperasjonen vil koste selskapet 400 millioner kroner, men toppsjef Michael Brown innrømmer at det kanskje ikke løser problemene. Bransjen er under sterkt press fra stadig billigere PCer, noe som har ført til en priskrig der ingen tjener penger, mener Brown. Seagate benekter Browns beskyldninger om prisdumping.

Den tredje største leverandøren, Western Digital, tapte 600 millioner kroner i siste kvartal og har offentliggjort planer om å kutte 2500 arbeidsplasser.

Til toppen