BEDRIFTSTEKNOLOGI

Seatex sulten på Autronica

Den engelske eieren av Autronica, Whessoe, er til salgs på London børsen. Seatex Garex har allerede meldt sin interesse, og må regne med å punge ut med over 460 millioner kroner dersom Autronica igjen skal komme på norske hender.

Eirik Flaa
14. feb. 1997 - 12:00

I forbindelse med en fusjonsavtale mellom Siebe PLC.og Whessoe PLC, har aksjonærene i Whessoe fått et tilbud på 460 millioner kroner for sine aksjeposter. På Londonbørsen innebærer slike tilbud at selskapet skal ligge åpent for salg i 21 dager, og Seatex Garex har meldt sin interesse.

- Jeg tror 460 milloner kroner er et realistisk bilde på selskapets verdi, men vi utelukker ikke at vi vil komme med et enda mer fristende tilbud, sier administrerende direktør i Seatex Garex, Hans Olav Thorsen, til digi:data. Han legger til at Seatex først og fremst er interessert i offshorevirksomheten og det er her Autronica kommer inn.

- Dersom vi overtar selskapet vil vi sansynligvis skille ut den delen av virksomheten som ligger innenfor sitt forretningsområde, sier Thorsen, og forklarer at Seatex har intensjoner om å styrke sin posisjon på maritim- og offshorevirksomhet.

- Hittil har vi vært sterkest inne i luftfarts-sektoren, men vi har etterhvert begynt å sette forkus også på offshorebiten. Jeg tror derfor at Autronicas kompetanse på dette markedet kan komme oss til nytte, avslutter Thorsen, som ikke vil avsløre hvorvidt det er utformet et tilbud.

Autronica på sin side, stiller seg helt nøytralt til hvorvidt de igjen vil komme på norske hender.

- Dette er snakk om et vennligsinnet oppkjøp, sier stabsjef i Autronica, Othar Johansen til digi:data. Han legger til at komplikasjonene med de engelske eierne, som i sin tid førte til at administrerende direktør Oddvar Aam trakk seg har blitt betraktelig forbedret.

- Forholdet mellom oss og våre eiere har jevnet seg ut, sier Johansen.

Johansen vil ikke kommentere Seatex eventuelle planer om å skille ut deler av virksomheten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.