RESULTATERFINANS

Secure Computing og I-Nett Norge fusjonerer

Datasikkerhetsfirmaene Secure Computing og I-Nett Norge er blitt enige om å slå seg sammen. Målet er å bli en totalleverandør av datasikkerhetsløsninger for det norske markedet.

Øystein Kvistad
21. mars 2000 - 14:14

- Vi slår oss sammen for å bli mer slagkraftige enn det vi klarer hver for oss, sier daglig leder Øyvind Lunde i Secure Computing til digi.no.

Det sammenslåtte selskapet vil få i overkant av 20 ansatte og egne avdelinger i Oslo, Skien, Ålesund og Hamar.

Secure Computing tilbyr et komplett produktutvalg innenfor antivirus, sikkerhetskopiering, tapestasjoner, UPS, rutere, brannmurer, OS-sikkerhet, kryptering, digitale signaturer og smart kort - bare for å nevne noe.

3-mannsfirmaet Secure Computing fikk i februar en ettertraktet distribusjonsavtale i Norge for det svenske sikkerhetssystemet AppGate og Lunde uttalte da til digi.no at selskapet skulle samarbeide med konsulentselskapet I-Nett Norge for å sikre seg en effektiv landsomfattende distribusjon.

(AppGate AB er tidligere kjent som Firedoor Network Security. Navnet ble endret da selskapet ekspanderte til Storbritannia og USA, for å unngå forvekslinger med begrepet "firewall". AppGate som et supplement til brannmur og annen intern sikkerhet. AppGate-klienten leveres til en rekke plattformer, også OS/2, Linux og Mac.)

Nå slår altså Secure Computing og I-Nett Norge seg sammen til ett selskap, der I-Nett-sjef Christian Nilsen blir administrerende direktør. Lunde skal lede sikkerhetsavdelingen i det fusjonerte selskapet.

I-Nett Norge leverer tjenester innen systemintegrasjon, utvikling og kurs. Alle teamene fokuserer nå mot tjenester på Unix, spesielt Sun Solaris, Linux, sikkerhet, undervisning innen programmeringsspråk og utvikling av bookingløsninger og undervisningsløsninger rettet mot web. Selskapet har i skrivende stund 18 konsulenter.

I-Nett Norges tilbud til aksjonærene i Secure Computing er på 5,5 millioner kroner (I-Nett Norge blir priset til 16,5 millioner) der hele oppgjøret gjøres i aksjer i I-Nett Norge. Secure Computing tar da over 33,3 prosent av aksjene i I-Nett Norge.

Styret i Secure Computing har enstemmig gått inn for tilbudet. Fusjonen planlegges gjennomført med regnskapsmessig og operativ virkning fra 1. april i år - forutsatt at partene godkjenner den forestående due dilligence-prosessen. Selskapets hovedkontor vil være i Oslo og styreformann blir Knut Morten Ovesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.