Sega Dreamcast er en suksess

I forrige runde tapte Sega kampen mot Sony Playstation og Supernintendo, men er selskapets nye Dreamcast-maskinen blitt den nye favoritten i USA.

I forrige runde tapte Sega kampen mot Sony Playstation og Supernintendo, men er selskapets nye Dreamcast-maskinen blitt den nye favoritten i USA.

Det så lenge ut som du nå bare hadde to spillmaskin-leverandører å velge mellom, men Sega slamrer nå neven i bordet og viser at det hvertfall finnes tre. For bare to uker etter lanseringen i USA, har selskapet solgt utrolige 514.000 maskiner, skriver Wall Street Journal. Dermed har de rykket opp som den heteste spillmaskin-valget, foran Sony og Nintendo.

Les om Segas Dreamcast-planer:


Det høye salget er svært gode nyheter for Sega, for Dreamcast er et leve eller død-sprang for selskapet. I kampen om spillutviklerne er de forskjellige leverandørene avhengig av et høyt salg, for spillselskapene gjør ofte avtaler med bare en plattform. Nå sier store leverandører som Interplay, Sierra, Lucasart og Mattel at de skal slippe flere Dreamcast-spill.

For Dreamcast ligger et hestehode foran sin konkurrenter på grafikkytelse og har et innbygget modem for nettspilling samt 24 MB minne.

Sega kan dessuten tromme seg på brystet med at Sony brukte fire måneder på å selge en halv million Playstation da de lanserte maskinen i 1995 og Nintendo brukte to måneder i 1996 da de lanserte SuperNintendo. En annen god nyhet er at Sony er forsinket med Playstation 2 til neste mars.

Les om Sony Playstation 2:


Sega sier at de opprinnelig planla å selge 1,5 millioner maskiner innen nyttår, men nå tror selskapet tallet blir høyere. Dreamcast lanseres i Europa 14. oktober.

Til toppen