FORBRUKERTEKNOLOGI

Sega vil flå norske spillentusiaster

Segas Dreamcast skulle egentlig lanseres denne måneden i Europa, inkludert Norge. Nå utsettes lanseringen av det første spillkonsollet med Internett-aksess til den 14. oktober. Europa blir dermed siste region ut, og med en pris som er 180 prosent av den japanerne må betale.

Herman Berg
5. sep. 1999 - 20:16

Sega Enterprises slår på stortromma når de skal introdusere sin nye spillkonsoll; de har inngått allianser med både AT&T (i USA) og British Telecom (i Europa) for å pushe den første spillmaskinen med gratis internettaksess.

300.000 konsoller er allerede forhåndsbestilt i USA før premieren torsdag den 9. september. Det er 200.000 maskiner mer enn hva konkurrenten Sony forrige gang oppnådde med sin PlayStation, skriver Sega i en pressemelding..

Med sitt innebygde 56kbit-modem skal det være mulig å bruke Segas videospill over nettet. Internett-tilgangen er gratis, og det du må betale er lokale tellerskritt. Internett-løsningen med live online-spill kommer imidlertid ikke før inn i neste årtusen.

Det har allerede vært en del turbulens rundt det nye produktet før det kommer på det amerikanske og europeiske markedet. Maskinen ble introdusert i Japan tidligere i år og etter få måneder (24. juni) så Sega seg nødt til å senke prisene med en tredel, blant annet på grunn av tregt salg.

I august kom meldingen om at Segas toppsjef slutter, mindre enn én måned før USA-lanseringen denne uken (se egen artikkel lenket inn under artikkelteksten). Og nå kommer beskjeden om den første utsettelsen av introduksjonen i Europa.

Spillkonsollen Sega Dreamcast.
Spillkonsollen Sega Dreamcast.

En stor markedsføringsavtale er inngått med Murdoch-selskapet Sky Digital. Sky hiver mange millioner pund på å digitalisere britene på TV-siden. I forrige måned ble avtalen undertegnet og inkluderte elementer som bunting av spillkonsollen og den digitale TV-dekoderen i én pakke, 90 sekunders TV-reklame om Dreamcast, utvikling av fotballspill sammen og utveksling av online-innhold på nettstedene partnerne sitter med.

Denne blitzen kommer på toppen av de 60 millioner pundene, 754 millioner kronene som Sega allerede har investert i markedsføring i Europa - i forkant av en premiere som nå er utsatt.

Og ulempene for den norske forbruker stopper ikke der; den europeiske prisingen ligger mye høyere enn på de amerikanske og japanske markedene. Etter rabatteringen i Japan koster konsollen kun 1.400 kroner (19.900 yen, rundt 181 amerikanske dollar). I USA vil den koste 199 dollar eller 1.560 norske kroner, mens den europeiske versjonen vil koste 199 britiske pund, rundt 2.500 norske kroner.

Apple løsner på snippen når det gjelder app-distribusjon i Europa.
Les også

Nå får du omsider lov til å laste ned apper fra andre steder enn App Store

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.