Seks av ti vil ikke ha telefonkataloger

(NTB): Seks av ti spurte ønsker ikke å få tilsendt verken Telefonkatalogen, Gule sider eller Ditt distrikt, viser en undersøkelse som Norsk Respons har gjort for Norges Naturvernforbund.

Ifølge undersøkelsen ønsker 61 prosent ikke å få tilsendt noen av disse tre katalogene. Det er en økning på 22 prosent fra ett år siden.

Av dem som er under 60 år, svarer hele 75 prosent at de ikke vil ha katalogene. Bare 6 prosent sier de vil ha alle de tre katalogene tilsendt, skriver Aftenposten.

-6,8 millioner kataloger som veier 9,2 millioner kilo blir sendt ut, men våre undersøkelser viser at 5 millioner kommer til å havne ubrukt i søpla. Dette er et meningsløst sløseri. Hvis man ved en glipp hadde trykket dem på kinesisk, så hadde det neppe fått mange klager, sier Sverre Stakkestad i Naturvernforbundet.

Renovasjonsselskaper i hele landet forteller om at svært mange telefonkataloger havner i søpla, mange av dem fortsatt med plastomslaget på.

Telefonkatalogen, Gule sider og Ditt distrikt blir hvert år sendt ut til alle landets husstander og bedrifter, med unntak av dem som har reservert seg.

Eniro, som lager og distribuerer Telefonkatalogen, er ikke enig i at det er ressurssløsing. Kommunikasjonsdirektør Torild Lid Uribarri i Eniro viser til en undersøkelse fra TNS Gallup som sier at 730.000 mennesker brukte telefonkatalogen ukentlig i fjerde kvartal i fjor.

Ifølge en utredning fra analyseselskapet Econ, brukes katalogene mest blant folk over 40 år, og de brukes mer på landet enn i byene. (©NTB)

Til toppen