Seks myter overdriver effektene av RFID

Seks myter overdriver effektene av RFID

RFID-brikker lover å få orden på logistikken, men teknologien er langt fra moden, påpeker Gartner.

RFID, små radiobrikker som entydig identifiserer gjenstanden de er festet på, skal få orden på alle typer logistikk, og vil etter sigende tas i bruk på stadig nye områder: Klær, varekasser, folk, dyrt utstyr og containere er bare noen av mulighetene.

Det oppstod en voldsom oppmerksomhet rundt RFID for noen år siden. Teknologien fungerer godt – men bare i noen situasjoner, påpeker analyseselskapet Gartner.

I en analyse Gartner la frem på sitt Symposium-konferanse i Barcelona for tre uker siden presenterte analytiker Tim Payne en liste over myter om RFID.

Gartner slår fast at RFID-teknologien, i hvert fall de neste fem årene, vil slite med å lage løsninger som klarer å lese et ukjent antall brikker samtidig.

For å forklare, presenterte Payne en liste med myter om RFID, det vil si typiske påstander som altså ikke er sanne. Her er listen:

Myte 1: Det finnes brikker som kan autentiseres og dermed gi en helt sikker ID.

Myte 2: Å avlese et stort antall RFID-brikker rundt et hjørne eller gjemt bak noe kan gjøres nøyaktig.

Myte 3: Det er økonomisk klokt å dekke store områder med RFID-avlesningsantenner

Myte 4: I stedet for å koble sammen for eksempel ERP-systemene til en produsent og leverandør, kan man bruke RFID-brikkene til å lagre og transportere data om varene og spare penger.

Myte 5: 5-cent RFID-brikken kommer snart

Myte 6: Man trenger ikke folk til å overvåke vareflyt og rette feil, det holder å telle.

Payne understreker særlig at RFID-prosjekter der det skal telles et stort antall brikker spredd over et stort område, vil feile.

RFID egner seg til å telle folk og gjenstander ved sluser, dører, porter eller andre samlepunkter de må igjennom. Da vil leseren kunne forholde seg til et begrenset antall brikker i et avgrenset område, og da får man avlesninger som man kan stole på, sier Payne.

Nylig lanserte en gruppe store selskaper en ny, konkurrerende teknologi kalt RuBee som løser nettopp en del av utfordringene Gartner her påpeker.

    Les også:

Til toppen