RESULTATERFINANS

Seks norske IT-selskaper går sammen

De har hver sin spisskompetanse, 110 ansatte, og omsetter for 150 millioner.

30. juni 2011 - 15:26

Seks norske IT-selskaper med hver sin spesielle spisskompetanse, har gått sammen om å danne selskapet ICG Allianse AS. Hensikten med alliansen er at selskapene skal samarbeide om å levere helhetlige IT-tjenester i det norske markedet.

De seks er: Bicon, Crosscode, Four Dimension, Keystep, RAV Norge og Xcellerate.

I en pressemelding forklarer de seks at de har valgt industrielt samarbeid som strategi for videre vekst og verdiskapning. Alle er likeverdige i alliansen, som skal gi styrke gjennom tett og forpliktende samarbeid med ulike spisskompetansemiljøer.

Styreleder i ICG er Fred Alveberg, gründer i RAV Norge. Han mener at spisskompetanse og koordinert opptreden vil gi bedre leveranser og økt verdi for kundene.

Alliansen skal ha felles standarder, felles metodikk og en integrert samhandlingsplattform.

Kompetansen strekker seg fra Oracle, IBM og Microsoft, til Mac, iPhone og iPad. Målgruppen er store og mellomstore private og offentlige virksomheter i Norge. Det skal leveres tjenester innen prosjektledelse, virksomhetsstyring, prosessrådgiving, datavarehus, integrasjon, applikasjonsutvikling, sikkerhet og infrastruktur, samt drift og forvaltning.

Et interessant tilskudd til ICG er Crosscodes utviklingssenter i hovedstaden Lima i Peru, der det er 30 ansatte under norsk ledelse lokalt.

Bjørnar Arnesen i Crosscode forklarer at etableringen i Peru gir stabil tilgang til dyktige spesialister innen .Net-klienter, Java-applikasjoner, applikasjoner til Android og iPhone, samt LAMP-løsninger.

Det understrekes at ICG ikke er et løst nettverk, men en strategisk allianse for komplementære spisskompetansemiljøer innen IT-støttet forretningsutvikling.

Daglig leder i ICG er Marius Døcker, senior partner i Xcellerate. Han sier at alliansen ønsker å vokse med ytterligere to til tre aktører over de neste tolv månedene.

– Betingelsen er at vi finner interessante og komplementære virksomheter som deler vår tro på samarbeid som strategisk modell, sier Døcker.

ICG har til sammen 110 ansatte, inkludert dem i Peru, og omsetter for nærmere 150 millioner kroner. Døcker tror de kan nå 400 millioner kroner i årlig omsetning i løpet av de neste fire årene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.