FORBRUKERTEKNOLOGI

Seks trådløse enheter med én plugg

Dette er drømmen for deg med bare én USB-port.

4. aug. 2009 - 11:57

Utstyrsleverandøren Logitech lanserer i dag en fornuftig dings, som enkelte vil vite å sette stor pris på.

Selskapet har laget en USB-mottaker som kommuniserer med trådløst periferiutstyr til PC-en, som mus og tastatur.

Slike mottakere støtter normalt både mus og tastatur, men denne pluggen kan håndtere inntil seks ulike kompatible produkter gjennom 2,4 gigahertz-båndet.

Spesielt eiere av nyere bærbare PC-er og netbooks, der produsenten har vært gjerrig med antall USB-porter, vil nikke anerkjennende til konseptet.

Dessverre fungerer dette (Logitech Unifying) i første omgang kun med enkelte produkter fra Logitech.

Akkurat hvilke produkter som støttes er ikke klart, da selskapet ikke har rukket å oppdatere nettsidene med listen i skrivende stund.

Det er høyst usikkert om andre utstyrsleverandører enn Logitech vil levere produkter som kan benytte samme mottaker, men for forbrukernes skyld mener vi det må være lov å håpe.

Dersom du er Linux-bruker må mottakeren på forhånd parres mot relevant utstyr gjennom oppsett på Windows Vista, XP eller Mac, ettersom Logitech ikke har programvare for dette til Linux.

Heller ikke Windows 7 støttes offisielt ennå, men ifølge selskapet jobber de med saken.

Kjapp og sikker

Logitech oppgir at dataoverføringen er rask, det skal praktisk talt ikke oppstå noen forsinkelser eller avbrudd. Forbindelsen er dessuten sikret gjennom 128-biters AES-kryptering.

Selve pluggen fremstår som såpass liten at den lett kan være fastkoblet permanent. Mottakeren stikker i alt 8 millimeter ut fra kanten av PC-en.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.