BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sektnan fra Lillehammer: IT-firmaer som hobby

16. des. 1997 - 17:10

Stein Ove Sektnan er mannen med ideen til selskapet InterAct AS. Med utdannelse innen data fra USA kom han i sin tid i kontakt med Norsk Data, hvor de hadde behov for noen som kunne arbeide med teknisk dokumentasjon og oversettelser til og fra engelsk. Etter dette gikk veien videre til Norsk Informasjonsteknologi, NIT, og derfra til jobben som IT-sjef på Lillehammer sykehus.

Etterhvert så han at det begynte å utvikle seg nisjer i programvaremarkedet hvor det ville være mulig å lage bra produkter. Med utgangspunkt i et godt IT-miljø på Lillehammer og god tilgang på dyktige medarbeidere, begynte han i 1991 å involvere seg i oppstart av flere programvareselskaper i regionen. Ved å benytte telenettet var disse firmaene uavhengig av den geografiske plasseringen.

Nå er Sektnan ansatt i IMM, og driver til daglig med databaser for røntgenopplæring og referansebruk av disse. Tidvis går han ut av jobben for å arbeide fulltid med oppstart av nye IT-selskaper. Andre ganger blir han værende i fast jobb og involverer seg i oppstartene på si.

Når Internett kom for fullt, så Sektnan tidlig at de store aktørene ville ta veldig mye av markedet for Internett-abonnement og lignende tjenester. - Men mulighetene for å utvikle bra programvare ble veldig gode, sier Sektnan til digi.no. Han så nå for seg et system som kunne organisere og strukturere informasjonen i en bedrift, samtidig som kanalene mot Internett ble holdt åpne.

Med denne visjonen i bakhånd tok han initiativet til å starte opp et selskap som skulle ha hovedvekt på konsulenttjenester og fokus på Internett og Intranett I begynnelsen skulle dette vise seg å bety webdesign. Etterhvert ble Intranett og utvikling av programmer for dette nettverket en egen nisje i markedet, og våren 1997 ble det bestemt at InterAct AS skulle satse på utviklingen av det som i dag er InterActive Office.

InterAct AS fikk 10-12 aksjonærer hvor ingen eier over 16 prosent. Sektnan selv var passivt inne på eiersiden det første året, men sitter i dag som styreformann. Med god tilgang på ressurser og stabil tilgang på folk, er kjernen av medarbeiderne i InterAct AS i dag veldig unge folk, ifølge Sektnan. Han viser også til at folk som først har begynt, svært sjelden slutter i disse firmaene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.