Abonner

Selger angrep mot Wordpress

Herder nettløsningen, ifølge leverandøren.

6scan er et lite oppstartselskap med bakgrunn fra Israels hemmelige etterretningsorgan for kyberforsvar.

Forretningsideen er å herde bedrifters nettløsninger, basert i erfaring om hvordan ondsinnede hackere opererer.

Angrep som beste forsvar

Deres første produkt er en utvidelse (plugin) til den populære publiseringsløsningen Wordpress, som både angriper og forsvarer kundens nettsted.

Løsningen er nettbasert og består av to ulike komponenter. En modul kalt «patrol» forsøker å hacke seg inn via alle nettsider, webskjema og script du har.

Når den finner svakheter blir dette kommunisert til en forsvarsmodul døpt «bodyguard», som automatisk skal sørge for å lappe sårbarhetene. Målgruppen oppgis å være små- og mellomstore bedrifter.

- Det små- og mellomstore bedrifter trenger mest av alt, er noe som ikke krever teknisk ekspertise å sette opp. Bare sett opp og glem at det kjører, sier 6scan-direktør Nitxan Miron i et intervju med VentureBeat.

Produktet er imidlertid ikke helt ferdig. Det oppgis å være i alfa-status. Selskapet hevder imidlertid at løsningen allerede beskytter mer enn tusen nettsteder.

Pakken leveres per abonnement og koster 10 dollar i måneden.

Det planlegges å innføre tilsvarende støtte for blant annet Joomla, Drupal og Amazons nettskytjeneste EC2 framover, ifølge selskapet nettsider.

    Les også:

Les mer om: