BEDRIFTSTEKNOLOGI

Selger AOL-patenter videre til Facebook

Microsoft beholder en del selv, mens Facebook kjøper seg forsvar.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. apr. 2012 - 08:25

Facebook kunngjorde i går at selskapet har inngått en endelig avtale om at Microsoft gir Facebook rett til å kjøpe en del av patentporteføljen som Microsoft avtalte å kjøpe fra AOL for to uker siden.

Av de 925 patentene og patentsøknadene Microsoft da sikret seg, beholder selskapet omtrent 275 patenter og patentsøknader. De resterende 650 kjøpes av Facebook, som lisensierer samtlige tilbake til Microsoft. Facebook betaler 550 millioner dollar i kontanter for dette.

Avtalen innebærer også at Facebook får muligheten til å lisensiere patentene som Microsoft skal beholde.

Microsoft får også lisens til Facebooks patenter, i tillegg til de omtrent 300 patentene som AOL ikke hadde lagt ut for salg.

– Dagens avtale med Facebook gjør det mulig for oss å vinne tilbake halvparten av kostnadene vår, mens vi likevel oppnår målene våre fra AOL-auksjonen, sier Brad Smith, sjefjurist i Microsoft, i en pressemelding.

Facebooks sjefjurist, Ted Ullyot, sier at denne avtalen er et betydelig skritt i selskapets prosess for å bygge seg opp en patentportefølje for å beskytte Facebooks interesser på lang sikt.

I mars ble Facebook saksøkt av Yahoo for patentkrenkelser. Under to uker senere kjøpte Facebook 750 patenter fra IBM, for deretter å opprette et motsøksmål mot Yahoo.

Det er liten tvil om at også kjøpet av AOL-patentene er en styrking i selskapets forsvar mot Yahoo.

– Ingenting ved dagens hendelser endrer det faktum at Facebook fortsetter å krenke våre patenter. Selskaper som kjøper patenter gjør ofte dette fra en svak posisjon. Vi ser på dagens kunngjøring som en stadfesting av vår sak mot Facebook, sier en representant for Yahoo til ZDNet.

Flere av AOLs patenter stammer fra Netscape, som var blant de første nettleserne. Marc Andreessen, en medgründer i Netscape, sitter i dag i styret til Facebook.

Oppdatert med informasjon om Yahoo-saken

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.