BEDRIFTSTEKNOLOGI

Selger automatisk DVD-kopieringsprogram på nettet

Å kopiere DVD-filmer med DVD-Jons program krever litt tukling. Nå har en amerikaner lansert et helautomatisk program.

13. nov. 2002 - 11:55
Content Scrambling SystemXing Technology





For DVD-Jon blir som den rene amatøren å regne sammenlignet med amerikaneren Robert Moore. For der DeCSS-programmet krever endel teknisk innsikt hos brukeren, har Moore gjennom sitt selskap321 Studioslansert en programvarepakke som lar eiere av DVD-brennere kopiere filmer helt automatisk med et museklikk eller to.


Les også:


Moore markedsfører programmet sitt som et verktøy for å ta backup av DVD-filmer, men overfor CNN avfeier han filmbransjens kritikk med å skyve DeCSS-programmet foran seg.

- Det er fullt mulig å kopiere DVD-filmer i dag. Jeg gjør det bare mye enklere fordi folk har rett til å ta backup, sier han.

321 Studio har som ventet blitt saksøkt av filmbransjen og for å unngå å bli knust av store erstatningskrav forsøker Moore å blidgjøre dem. 321 Studio hevder overfor CNN at programmet deres legger inn nye sperrer på en kopi slik at den ikke kan kopieres videre. Programmet legger også inn vannmerker slik at man kan spore DVD-filmer som er kopiert til harddisker og spredd på Internett. Hvordan selskapet klarer dette uten å ødelegge filmene er dog uklart.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.