Selger bærbare med gratis online-backup

EMC og Lenovo går nye veier i å markedsføre sikkerhet på bærbare pc-er.

Selger bærbare med gratis online-backup

EMC og Lenovo går nye veier i å markedsføre sikkerhet på bærbare pc-er.

Den kinesiske PC-leverandøren Lenovo lanserte i går tolv nye modeller av bærbare PC-er i Thinkpad-familien. Åtte av disse modellene har integrert 3G mobil, og kjøpere tilbys 90 dagers gratis tilgang til mobilt bredbånd fra Telenor.

    Les også:

Også lagringsspesialisten EMC har inngått en avtale med Lenovo som gir utvalgte Thinkpad-kunder tilbud om en tjeneste som de fleste ikke har erfaring med: sikkerhetskopiering over nett.

Tilbudet rettes mot tre av de åtte modellene med integrert 3G mobil, nærmere bestemt den nye Thinkpad SL-serien. Dette er maskiner rettet mot brukere i småbedrifter. I Norge er de priset fra rundt 6000 kroner og oppover, eks mva.

I en prøveperiode på 90 dager gis brukerne gratis tilgang til EMCs tjeneste Mozy, begrenset oppad til 5 gigabytes. Mozy innebærer at man får en egen klient på PC-en, som brukes til å ordne en kontinuerlig sikkerhetskopiering av mapper over nett. Overføringen er kryptert.

Tilbudet presenteres på Lenovo-siden Protect my data.

I skrivende stund er verken tilbudet eller noen annen Mozy-tjeneste tilgjengelig i Norge.

Janne Syversen i EMC Norge sier til digi.no at de har fått signaler om at man kan forvente å få Mozy til Norge i løpet av fjerde kvartal i år, og at det spesielle tilbudet til dem som kjøper Lenovo Thinkpad SL kan tre i kraft samtidig.

Til toppen