Selger dobbelt av iPhone

Samsung håver inn på smartmobiler.

Selger dobbelt av iPhone
Samsungs nye flaggskip, Galaxy SIII har blitt en stor suksess i markedet for smarttelefoner. Selskapet selger nå nær dobbelt så mange telefoner som Apple - men de tjener ikke like godt. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

Samsung kunne fredag morgen presentere resultater for andre kvartal. Selskapet har fått full uttelling i markedet for smarttelefoner ned suksessen Galaxy S-telefonene.

I kvartalet som endte i juni sendte selskapet ut 50,5 millioner smarttelefoner, rundt dobbelt så mange som Apple solgte i tilsvarende periode. Samsung klarte ved inngangen til året å bli den største aktøren i markedet for smarttelefoner da de gikk forbi finske Nokia.

60 prosent av Samsungs inntekter kommer fra smartmobiler, og suksessen med Galaxy S-serien bidro til å gi det sørkoreanske elektronikk-konglomeratet et driftsresultat på 5,9 milliarder dollar i overskudd for kvartalet.

I tredje kvartal, som avsluttes i september, er det forventet at resultatet vil øke til 7 milliarder dollar, melder nyhetsbyrået Reuters.

Samtidig har selskapets virksomhet innen LCD-skjermer stabilisert seg, og selskapet er mer robust innen TV-divisjonen enn hva markedet hadde forventet. Den svakeste enheten i selskapet er nå innen brikker og chips. Men der har de, skriver Reuters, et bedre utgangspunkt enn konkurrentene. Årsaken er at de ikke er like avhengige av Apple som kunde.

    Les også:

Les mer om: