Selger egne mp3-låter for en tier på SMS

Tjenesteleverandøren ViaNett selger mp3-låter via SMS. Det ene bandet de har avtaler med består av daglig leder i ViaNett og en kompis.

Mosse-selskapet ViaNett AS mener selv de har kommet opp med en skikkelig verdensnyhet. De selger mp3-filer mot betaling via SMS.

Nå kan neppe mp3-filer eller betaling via SMS kalles noen nyhet lenger, men kombinasjonen av disse mener mosseselskapet å være først ute med.

Foreløpig - på grunn av rettighetsproblematikken - er det bare mulig å kjøpe mp3-låter fra ett band på ViaNetts tjeneste. Bandet heter Eye II Eye og består av gründer og daglig leder i ViaNett, Lars Helland, og en kompis av ham som heter Jan T. Johannessen. Ifølge bandets hjemmesider er Eye II Eye Norges svar på Pink Floyd!

Helland forteller at selskapet har utviklet sin egen betalingsløsning med SMS.
- Jeg synes man kan kalle en spade for en spade. Man har lenge kunnet sende en logo eller en ringelyd mot betaling på SMS. Forskjellen her er at vi sender en kode i steden for. Denne koden koster ti kroner, og for den kan man laste ned en mp3-låt, sier han.

- Det er en standard teknologi som mange kan bruke, men så vidt vi vet er det ingen som har gjort akkurat dette før.

Men betalingsløsninger via SMS er det flere som tilbyr. Etter at teleoperatørene åpnet for å la andre aktører benytte SMS-teknologien til å tilby betalingsløsninger for småbeløp (inntil ti kroner) har to selskaper viet seg til dette. Sist fredag tilbød Dagbladet en egen PDF-utgave i forbindelse med Orderud-dommen. Denne kostet leseren ti kroner, og betalingen foregikk via SMS. Betalingsløsningen hadde Dagbladet, ifølge Arne H. Krumsvik, laget selv i samarbeid med SMS-selskapet Pjatt.com.


Orderud-utgaven i PDF-format ble solgt i 162 eksemplarer. Ikke til å hoppe i taket av, men Krumsvik synes det var greit nok. Og det oppstod ingen problemer i forhold til betalingen og nedlastingen. - Alt virket, forteller Dagbladet.no-redaktøren.

Martin Wardenær i InfoGate AS, som har betalingssystemet mPay, er ikke bekymret for å miste potensielle kunder selvom mange velger å lage sine egne betalingsløsninger.

- Vi vil være et universelt betalingssystem for mange aktører. Alle kan gjøre dette, men vi har en smidig løsning, sier Wardenær til digitoday.no. Han legger til at de snart kommer med en sinnssyk variant - et genialt konsept - et batteri av ting, faktisk... men alt dette er hemmelig foreløpig.

Til toppen