BEDRIFTSTEKNOLOGI

Selger ferdige bokser med SAP og database

HP og IBM vil begge tilby Linux-servere med forhåndsinstallert ERP-system fra SAP.

6. mai 2008 - 10:52

SAP gjennomfører sin kundesamling Sapphire 2008 i Orlando i Florida denne uken. Blant nyhetene derfra er at verdens største leverandør av forretningssystemer har inngått avtaler med henholdsvis HP og IBM. Avtalene innebærer markedsføring og salg av servere der SAPs ERP-system Business All-in-One og databasen MaxDB er forhåndsinstallert. Serverne kjøres under Novell Suse Linux Enterprise.

Avtalen med HP dreier seg om både Proliant-servere og bladservere.

IBM-avtalen er ennå ikke helt fasttømret hva maskin- og programvare angår. SAP opplyser at tre ulike pakker er under vurdering. De omfatter både vanlig x86-servere og bladservere, samt Power-servere. IBM DB2 kan være et alternativ til MaxDB, og man vil også kunne velge for eksempel IBM i (tidligere i5/OS) som operativsystem.

Serverne med forhåndsinstallert SAP rettes mot mellomstore bedrifter. Hensikten er å senke kostnadene til både innkjøp og drift.

SAP har lenge ønsket å utvide kundegrunnlaget blant små og mellomstore bedrifter. Ferdige SAP-bokser fyller et tomrom mellom web-baserte Business By Design og SAPs tradisjonelle salg- og markedsføring.

Business By Design har per i dag 150 kunder, ble det fortalt i Orlando.

SAP-boksene fra HP og IBM kommer ikke helt overraskende. I mars kunngjorde SAP at de hadde grepet Intels nye «modular server» og ville tilby den ferdig lastet med All-in-One. Fordelen med avtalene med HP og IBM er at disse tilbyr en markedsføring mot etablerte serverkunder.

SAP opplyste videre i Orlando at de tenker å utvide sine web-baserte løsninger til også å gjelde storbedrifter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.