Selger globalt med nytt møteverktøy

Microsoft Live Meeting er primært beregnet på store selskaper, men Utel i Grimstad har bare seks ansatte.

Tidligere i august skrev digi.no at Microsoft har satt sitt elektroniske møteverktøy Live Meeting i salg i Norge. Systemet lar møteleder innkalle og avholde møter over nett med delte arbeidsflater og avstemninger.

    Les også:

Et av Norges 15 største selskaper har kjøpt systemet, men digi.no ble i etterkant kontaktet av det som trolig er den aller første norske kunden og de lever i den helt andre enden av skalaen.

I Grimstad ligger Utel Systems som er et lite utviklingsfirma med seks ansatte. Selskapet produserer og tester instrumenter for telekommunikasjon og telenettet og har sitt utspring fra Telenor. Tjenestene rettes mot distributører over hele verden.

Utel Systems har gjort det bra, til tross for en bratt bakke nedover for telekombransjen de siste årene.

En vesentlig grunn er at selskapet har kjørt opplæring og demonstrasjoner over nettet i stedet for å bruke tid og penger på reisevirksomhet. Nettmøter er blitt kjørt i flere år mot distributører i England, USA, Sør-Amerika, Ghana, Frankrike, Nederland, Singapore, Israel, Indonesia og Australia. Selskapet ser nå på Russland som et interessant mål.

Med Microsofts nye tjeneste Live Meeting er nettmøtene blitt mer funksjonelle for telekomselskapet. Live Meeting er en videreutvikling av lynmeldingstjenesten MSN Messenger. I stedet for å bruke den offentlige tilgjengelige tjenesten, setter bedriften opp en egen server som gir økt sikkerhet og lagring av meldinger.

    Les også:

Utel Systems har tidligere kommunisert med sine distributører via Net Meeting i Windows og Go To My PC, begge med sine begrensninger.

Net Meeting krever at begge mottakere har lik versjon av Windows, mens Go To My PC kan kun kjøre kommunikasjon en mot en og krever forhåndsinstallering av programvare. Live Meeting har ingen av disse begrensningene, og kan håndtere kommunikasjon med et ubegrenset antall distributører i flere land.

– Vårt selskap har fått verdensrykte på å være gode på support, sier produktsjef Frode Gorseth til digi.no.

Han forteller at selskapet bruker Live Meeting for opplæring og demonstrasjoner mot sine distributører.

Live Meeting lar bedrifter avholde møter over nettet med deling av dokumenter og avstemninger. Gorseth er godt fornøyd med bildekvaliteten. Telefonkonferanser kjøres parallelt via ISDN-telefoni når det enten skal kjøres demo, feilrettes eller når det skal vises ny versjon.

– Vi sparer ikke bare tid med mindre reiser, men frigjør samtidig verdifull tid til å utvikle nye testinstrumenter, mener Gorseth.

Systemet er en driftstjeneste basert i England, for systemet ble laget av engelske Placeware og så kjøpt av Microsoft. Brukere kan laste ned systemet gratis, man betaler for tiden man er koblet opp. Prisene starter på 2,3 kroner minuttet per bruker og faller med økende bruk og antall brukere.

Til toppen