Selger grafikkbrikker som aldri før

Omsetningen av grafikkløsninger vokser så raskt at det forbløffer analytikere.

Selger grafikkbrikker som aldri før

Omsetningen av grafikkløsninger vokser så raskt at det forbløffer analytikere.

Helt siden 2002 har salget av grafikkløsninger i tredje kvartal vært mer enn 10 prosent høyere enn det foregående andre kvartalet, men i år har økningen vært på 20 prosent, noe som overrasker analytikerne i Jon Peddie Research, som i forrige uke publiserte en rapport over det totale grafikkmarkedet i tredje kvartal av 2007.

Totalt ble det i tredje kvartal levert 97,85 millioner grafikkbrikker, noe som er 18,2 prosent høyere en i samme kvartal året før.

Nvidia leder i markedet for grafikkløsninger for stasjonære maskiner og har nå en andel på 37,8 prosent. Intel har en andel på 33,5 prosent, mens AMD nå har 17,5 prosent av markedet, målt i antallet solgte enheter.

I markedet for grafikkløsninger til bærbare PC-er er Intel stadig ledende, med en andel på 50,9 prosent. Her kommer AMD på andreplass med 23,4 prosent og Nvidia med 22,8 prosent.

Av det totale salget av grafikkløsninger, var 73,6 prosent beregnet for det stasjonære markedet i tredje kvartal. I andre kvartal var andelen 68,5 prosent.

Blant de mindre leverandørene sliter de fleste med nedgang i leveransene. Salget av Via/S3s løsninger har gått ned fra 7,2 til 6,6 millioner i forhold til tredje kvartal i fjor. SiS levert 2,1 millioner grafikkenheter i tredje kvartal, mot 3,7 millioner i samme kvartal i fjor, mens Matrox levert 120.000 enheter, omtrent som tidligere.

(Kilder: Digitimes.com, TG Daily)

Til toppen