Selger hele webstedet

Produksjonsbyrået Vertex Group akter å selge det eksisterende webstedet program.com for 543.000 kroner.

Produksjonsbyrået Vertex Group akter å selge det eksisterende webstedet program.com for 543.000 kroner.

Inspirert av salget av domenenavnet business.com, som gikk for over en million norske kroner, går Vertex Group Inc. nå ut på markedet for å selge et helt websted, inkludert innhold og hits. Det amerikanske vestkysfirmaet sier til the Associated Press (AP) at det håper å selge nettstedet program.com til et programvarefirma eller en utgiver av programvarepublikasjoner.

Til nå har nettstedet hatt rundt 10.000 besøkere i måneden og trukket til seg dataprogrammerere og programvareutviklere som har kunnet utveksle nødvendig bransjeinformasjon. Selve lokalitetene der nettstedet blir driftet, består av et lite kontor med eldre datautstyr, en stol, noen bord og bakgårdsutsikt til en dagligvarebutikk.

- Dette kan være begynnelsen på en viktig trend, sier Janet Asteroff, analytiker i Gartner Group. Og Joe Bradhurst, sjef for firmaet som representerte den anonyme aktøren i millionkjøpet av business.com, sier til AP at "et websted med mye trafikk og høye annonseinntekter nesten er å betrakte som en eiendom, til tross for at det befinner seg i cyberspace".

Til toppen